BASKONIJA STIŽE U KNEŽEVINU: Obradovićev Monako grabi ka vrhu

M.T.

18. 11. 2022. u 14:10 >> 14:10

JEDAN trijumf razdvaja ova dva tima.

БАСКОНИЈА СТИЖЕ У КНЕЖЕВИНУ: Обрадовићев Монако граби ка врху

Foto: EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU

Svojevrstan derbi osmog kola odigraće se danas od 19 časova u dvorani ''Gaston Medesin'', gde će snage odmeriti Monako i Baskonija, dva verovatno i najprijatnija iznenađenja dosadašnjeg toka elitnog klupskog takmičenja.

Verovatno nije bilo mnogo onih koji su pomislili da bi Monako i Baskonija posle sedam kola mogli da budu na mestima koja obezbeđuju plasman u plej-of Evrolige. Naravno, još mnogo ima da se igra dok ne dođe do eliminacionih utakmica, ali za sada ova dva tima ostavljaju veoma dobar utisak.

Monako igra prilično dobro na startu sezone u Evroligi pošto trenutno sa skorom od pet pobeda i dva poraza zauzima četvrtom mesto iza Barselone i Olimpijakosa, koji imaju isti učinak, ali i bolju koš-razliku. Ekipa Saše Obradovića je u poslednjih pet utakmica u Evroligi tri puta pobedila i dva puta je pretrpela poraz. Tri pobede je Monako imao u nizu, a poslednja je bila protiv Crvene zvezde.

Međutim, u prethodnom kolu Monako je poražen od Valensije, a računajući sva takmičenja to je timu iz Kneževine drugi uzastopni poraz pošto je doživeo neuspeh i u poslednjem kolu francuskog šapionata u meču protiv Dižona. Bio je to prvi poraz Monaka u francuskom prvenstvu i trenutno je na prvom mestu sa sedam pobeda i jednim porazom.

Baskonija ima nešto slabiji učinak u odnosu na Monako u poslednjih pet kola pošto je ostvarila dve pobede i tri poraza. U prethodnom kolu Baskonija je doživela ubedljiv poraz od Panatinaikosa, iako je kolo pre toga bila veoma ubedljiva protiv Makabija. Tim iz Vitorije trenutno je na šestom mestu u Evroligi sa učinkom od četiri pobede i tri poraza, isto koliko imaju Real Madrid, Valensija, Žalgiris i Makabi.

U španskom prvenstvu Baskonija je takođe rame uz rame sa Realom, pošto se nalazi na petom mestu, jednu poziciju ispod Madriđana, a oba tima imaju učinak od pet pobeda i dva poraza. Protiv Monaka trener Baskonije i dalje neće imati na raspolaganju Stivena Enoha koji je odigrao samo dve utakmice ove sezone i povredio se pre nego što je Evroliga počela.

Ova dva tima su prošle sezone odigrala prve mečeve u Evroligi pošto je Monako tada debitovao u najjačem takmičenju, a obe ekipe su ostvarile po jednu pobedu.

NAŠ TIP: H2 -10,5 (kvota 1,68) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

ČETVORICA SRBA PROGLAŠENA ZA NEPRIJATELJE UKRAJINE! Tri fudbalska reprezentativca i trener uradili ovo - i našli se na crnoj listi