PARTIZAN DOČEKUJE PODGORIČANE U DERBIJU KOLA: Budućnost kao uvertira za istorijski večiti derbi

M.T.

04. 12. 2022. u 18:47 >> 18:47

Crno-beli su u seriji od četiri poraza.

ПАРТИЗАН ДОЧЕКУЈЕ ПОДГОРИЧАНЕ У ДЕРБИЈУ КОЛА: Будућност као увертира за историјски вечити дерби

FOTO: M. Vukadinović

Košarkaši Partizana upali su u krizu rezultata posle nekoliko vezanih poraza, a crno-beli imaju večeras od 19 časova u derbiju devetog kola ABA lige u "Štark areni" protiv Budućnosti priliku da prekinu crnu seriju i podignu raspoloženje pred prvi večiti derbi koji će u Evroligi igrati protiv Crvene zvezde u četvrtak 8. decembra.

Posle osam pobeda u devet utakmica u svim takmičenjima, taman kada je delovalo da je Partizan stabilizovao formu, crno-beli su otišli na mini turneju po Španiji u okviru Evrolige i od tada je zaista sve krenulo po zlu po ekipu Željka Obradovića. Porazi od Barselone i Real Madrida bili su maltene unapred upisani, ali su navijači mnogo očekivali od prvog večitog derbija u okviru regionalnog takmičenja.

Međutim, upravo u tom meču crno-beli su ponovo bili u podređenom položaju i na kraju doživeli čak i ubedljiv poraz, prvi u sezoni u ABA ligi, da bi se na sve nadovezala Valensija koja je uspela da slavi u Beogradu posle produžetka. Partizan je vezao četiri poraza u svim takmičenjima, ali je još uvek u odličnoj poziciji u regionalnom takmičenju i trenutno je drugi na tabeli iza FMP-a koji ima utakmicu više.

 - Posle teškog rasporeda i teških utakmica, dolazi nam Budućnost koja je odlična ekipa. Naravno, ta utakmica je za nas veoma važna. Drago nam je da ćemo videti ponovo naše dobre prijatelje i nadamo se da ćemo uspeti da prekinemo seriju loših rezultata – priželjkivao je u najavi meča trener Partizana Željko Obradović.

Budućnost u Beograd dolazi efinitivno u boljoj formi od Partizana, iako su Podgoričani uprkos toj činjenici i dalje autsajderi u tom meču. Ekipa trenera Vlade Jovanovića je posle dva uzastopna poraza u ABA ligi uspela da veže dve pobede i trenutno se nalazi na šestom mestu tabele sa pet pobeda i tri poraza.

Podgoričani se ove sezone takmiče i u Evrokupu i za sada i tu guraju po planu pošto su u prethodnom kolu stigli do važnog trijumfa u gostima protiv Hapoela iz Tel Aviva. Budućnost se trenutno nalazi na drugom mestu tabele sa četiri pobede i dva poraza posle šest kola, a ispred nje je Turk Telekom sa pobedom više.

U poslednjih deset mečeva koje su ova dva kluba odigrala u regionalnom takmičenju prednost je na strani Partizana koji je uspeo da ostvari trijumf u šest mečeva, dok je Budućnost četiri puta stigla do pobede. Od tih deset mečeva, samo je jedna utakmica rešena u produžetku, u oktobru 2020. kada su Podgoričani pobedili u Beogradu.

NAŠ TIP: H1 -4,5 (kvota 1,57)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

JEZIVA SCENA U PREMIJER LIGI: Dani Velbek dobio udarac u leđa! Englez ostao nepomično da leži na travi (FOTO)