ŽOC JOŠ NEMA POBEDU NAD LJUBLJANČANIMA: Partizan leči rane iz večitog derbija u "Stožicama"

V.M.

11. 12. 2022. u 09:44

CEDEVITA ima dve vezane pobede protiv ''crno-belih''.

ЖОЦ ЈОШ НЕМА ПОБЕДУ НАД ЉУБЉАНЧАНИМА: Партизан лечи ране из вечитог дербија у Стожицама

FOTO: M. Vukadinović

Cedevita Olimpija igra solidno ove sezone u ABA ligi, imaju skor od šest pobeda i dva poraza. U prethodna tri meča u prvenstvu ostvarili su tri trijufma, savladali su Igokeu, Zadar i Cibonu.

Preko nedelje su upisali svoju prvu pobedu u Evrokupu savladavši Ulm u ''Stožicama'' 108:78, ali i dalje se nalaze na poslednjem mestu grupe ''A''. Izabranici Jurice Golemca umeli su da iznenade Partizan u prethodnim sezonama i nadaju se da će to moći da ponove pred svojim navijačima.

Ekipa Željka Obradovića kuburi sa formom u Evroligi, ali u ABA ligi se nalaze na prvom mesto i idu na gostovanje ekipi koja je često umela da ih iznenadi u prošlosti. Partizan je preko nedelje doživeo novi poraz od Crvene zvezde, imali su prednost u poslednjoj četvrtini ali je Nedović trojkom u završnici prelomio utakmicu. Ako uzmemo u ozbir da ima jednu pobedu u proteklih šest utakmica u svim takmičenjima, ''parni valjak'' je pod imperativom pobede u Sloveniji kako bi prekinuo niz loših igara.

Partizan ima skor od osam pobeda i jednog izgubljenog meča u ABA ligi. Jedini poraz nanela im je upravo Zvezda, 28. novembra kada je bilo 90:74 u ''Pioniru''.

Što se tiče međusovnih duela u prethodnih pet susreta Cedevita ima tri pobede, dok je Partizan slavio dva puta. Zanimljivo je da je popularni "Zoc" još nema trijumf u ABA ligi nad "zmajčekima" ali je Partizan pod njegovom komandom slavio u prijateljskom susretu prošle godine.

Očekujemo da Željko Obradović podigne svoju ekipu nakon serije loših rezultata i da će Partizan u neizvesnoj utakmici izvojevati pobedu na neugodnom gostovanju u Sloveniji.

NAŠ TIP: Pobednik meča 2 (kvota 1,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

BILI SU IMUĆNI, PA OSTALI BEZ SVEGA: Ko su roditelji Jelene Đoković?