VIRTUS I TEODOSIĆ HVATAJU ZALET NAKON ALBE: Da li je ''ponos Izraela'' preveliki zalogaj?

V.M.

16. 12. 2022. u 09:50

U okviru 14. kola Evrolige, Virtus će u ''Segafredo areni'' dočekati Makabi iz Tel Aviva.

ВИРТУС И ТЕОДОСИЋ ХВАТАЈУ ЗАЛЕТ НАКОН АЛБЕ: Да ли је понос Израела превелики залогај?

Foto: EPA-EFE/SERENA CAMPANINI

Nakon dugogodišnje pauze italijanski velikan se vratio u Evroligu, ipak, očekivalo se da će pružati bolje partije, ima skor od pet pobeda i osam poraza. Sa druge strane, Makabi igra solidno i nalazi se u konkurenciji za jedno od mesta koja vode u plej-of.

Bivši prvak Evrope je u prošlom kolu prekinuo seriju od četiri vezana poraza savladavši Albu iz Berlina. Virtus je tu utakmicu prelomio u drugoj i trećoj četvrtini kada je napravio prednost koju je mirno sačuvao u poslednjem kvartalu i zasluženo je slavio sa 85:76.

Dobra vest za domaćine je to što se u sastav nakon povrede vratio Tornike Šengelija, njegovo odustvo je bilo veliki udarac za tim, što se i videlo po rezultatima. Serđo Skariolo će imati veliki deo tima na raspologanju, jedini koji odsustvuje je Abas, dok je pod znakom pitanja Odželej. Za Italijane nastupa iskusni srpski plej i bivši reprezentativac Miloš Teodosić, koji u proseku beleži 8,3 poena i 4,8 asistencija po meču.

Gosti u ovaj meč ulaze sa sedam pobeda i šest poraza u dosadašnjem toku takmičenja. Makabi se nalazi u solidnom ritmu i ima tri pobede u prethodnih pet utakmica. Pre tri dana savladao je Milano u gostima rezultatom 71:77, do pobede ga je nosio sjajni Lorenco Braun koji je ubacio 20 poena, a na to je dodao osam asistencija i pet skokova. Braun je sjajne igre na Evropskom prvenstvu preneo i u Evroligu, predvodi svoj tim sa 18 koševa po utakmici, a jedan je i od najboljih dodavača u Evropi sa 6,5 asistencija u proseku.

''Ponos Izraela'' će na ovom meču biti bez par bitnih igrača pošto odsustvuju Baldvin i Pojtres. Ekipu je preko leta preuzeo iskusni Oded Kataš i može se reći da radi solidan posao.

Ova dva tima su se poslednji put susrela davne 2003. godine u top 16 fazi i u oba meča slavio je Makabi.

Očekujemo interesantnu, otvorenu utakmicu na puno koševa pred punim tribinama i verujemo da će Virtus uhvatiti zalet nakon prekida loše serije protiv Albe.

NAŠ TIP: pobednik meča 1 (kvota 1,62)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

ČETVORICA SRBA PROGLAŠENA ZA NEPRIJATELJE UKRAJINE! Tri fudbalska reprezentativca i trener uradili ovo - i našli se na crnoj listi