PIREJCI NEMAJU MILOSTI: Parkerovim pulenima se ne piše dobro

M.M.

15. 12. 2022. u 11:30

KOŠARKAŠI Asvela u 14. kolu Evrolige dočekuju Olimpijakos.

ПИРЕЈЦИ НЕМАЈУ МИЛОСТИ: Паркеровим пуленима се не пише добро

Foto Profimedia

Izabranici Ti-Džej Parkera su nakon pet uzastopnih poraza upisali pobedu protiv Barselone, da bi već u narednom kolu savladali i Partizan.

Pre dva dana u Vilerbanu smo gledali jednu sjajnu utakmicu gde je domaćin na kraju slavio rezultatom 91-87.

Centralna figura meča bio je tridesetpetogodišnji Nando de Kolo koji je ubacio 32 poena, pratio ga je Džona Metjuz sa 14, dok se Dejvid Lajti zaustavio na 9.

U poraženom taboru najviše se istakao Dante Egzum koji je brojao do 26.

Bila je to peta pobeda u ovoj sezoni za Asvel i sada francuski predstavnik zauzima 13. poziciju na tabeli.

Danas će im protivnik biti ekipa koja trenutno igra možda i najkvalitetniju košarku u Evropi.

Pirejci se nalaze na drugom mestu sa skorom od devet pobeda i četiri poraza. Puleni Jorgosa Barcokasa u poslednje vreme namaju milosti prema protivnicima. Prošle nedelje su prosto "počistili" sa terena Virtus iz Bolonje rezultatom 117-71, dok su pre dva dana bili "nešto blaži" prema prvoplasiranom Fenerbahčeu (94-67).

Crveno-beli na terenu izgledaju zastrašujuće, igra u napadu je brza i tečna, a Saša Vezenkov iz utakmice u utakmicu pokazuje da je trenutno možda i najkvalitetniji igrač u Evropi na svojoj poziciji.

Olimpijakos u narednom kolu dočekuje Crvenu zvezdu, dok će se momci iz Vilerbana uputiti za Madrid gde ih čeka "nemoguća misija" protiv "kraljeva".

Ovi rivali su se prošle godine sastali dva puta i grčki velikan je u oba navrata izlazio kao pobednik. Utakmicu koja se igrala u Francuskoj rešili su rezultatom 80-94.

Naša procena je da će i danas ishod biti isti.

NAŠ TIP: 2-2 (kvota 1,72)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

BILI SU IMUĆNI, PA OSTALI BEZ SVEGA: Ko su roditelji Jelene Đoković?