POČINJE BORBA ZA TROFEJ: Večiti šesti put ove sezone dele teren!

M.M.

13. 06. 2023. u 09:42 >> 09:42

KOŠARKAŠI Partizana će u prvoj utakmici finala regionalne ABA lige ugostiti Crvenu zvezdu. Utakmica će se igrati u "Štark" areni sa početkom u 20 časova.

ПОЧИЊЕ БОРБА ЗА ТРОФЕЈ: Вечити шести пут ове сезоне деле терен!

FOTO: M. Vukadinović

Crno-beli igraju kvalitetnu košarku od starta sezone i dobru igru su krunisali prvim mestom u regularnom delu.

Izabranici Željka Obradovića su imali skor od 24 pobede i samo dva poraza, u Evroligi su stigli do plej-ofa, međutim, poraženi su od Real Madrida rezultatom 3-2 u seriji.

Kasnije su se problemi javili u nokaut fazi regionalnog šampionata, najpre je Studentski centar zadao velike probleme "parnom valjku".

U duelu sa Podgoričanima Partizan nije ličio na sebe, a polufinale su izborili tek u trećoj utakmici, kasnije su i u obračunu sa Cedevitom bili prinuđeni da igraju majstoricu.

Došlo je do blagog pada forme, što je i očekivano nakon dramatične serije sa Madriđanima.

Kevin Panter i Dante Egzum su glavne violine u napadu, dok im društvo prave Matijas Lesor, Zek Ledej, Alen Smailagić i kompanija.

Sa druge strane crveno-beli su učešće na evrosceni završili još u regularnom delu i mogli su da se posvete obavezama u ABA ligi, u finišu sezone su bili zaista izvanredni i u četvrtfinalu i polufinalu su prosto počistili sa terena ekipu Zadra i Budućnosti.

Fakundo Kampaco je pravi vođa na terenu i, kako stvari stoje, sledeće sezone ga nažalost nećemo gledati u crveno-beloj opremi.

Argentinac zajedno sa Nemanjom Nedovićem i Lukom Vildozom predstavlja jedan od najboljih bekovskih tandema u Evropi. Kada je popularni Faku na terenu, igra aktuelnog šampiona deluje tečnije i sigurnije, a saigrači ga sve bolje prate.

Večiti rivali su se pet puta sastali ove sezone i puleni Duška Ivanovića su tri puta slavili.

Obe ekipe su ostvarile po pobedu u ABA ligi i Evroligi, dok je okršaj u Kupu Radivoja Koraća pripao crveno-belima.

Verujemo da ćemo uživati u kvalitetnoj košarci i da će granica poena biti prebačena.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: +159,5 (kvota 1,88)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

NOVAKOVIM RIVALIMA SE OVO NEĆE SVIDETI: Đoković poslao moćnu poruku