SVI ŽELE DA GA SRUŠE: Nole protiv Rusa i britanske publike!

M.M.

11. 07. 2023. u 15:03 >> 15:03

NOVAK Đoković i Andrej Rubljov sastaće se u četvrtfinalu Vimbldona. Njihov meč će biti drugi po redu na Centralnom terenu.

СВИ ЖЕЛЕ ДА ГА СРУШЕ: Ноле против Руса и британске публике!

FOTO: Tanjug/AP

Nole je u prva tri kola bio briljantan, igrao je na visokom nivou a protivnicima nije prepustio ni set. Na samom startu je eliminisao Argentinca Pedra Kaćina, da bi kasnije bio bolji od Džordana Tompsona, odnosno Stena Vavrinke.

Prvi problemi javili su se u 1/8 finala kada je preko puta mreže stajao Hubert Hurkač. Poljak je igrao strašan tenis a na servisu je bio impresivan, Nole je bio bespomoćan ali je na kraju ipak našao rešenje.

Taman kada je poveo sa 2:0 i kada je delovalo da je popularni "Hubi" nakon dva taj-brejka slomljen, policijski čas je odradio svoje. Meč je prekinut a nastavljen je sledećeg dana.

Nastavio je Hurkač u istom ritmu dok je sa druge strane naš teniser imao nešto slabije izdanje. Par dobrih poteza sa jedne, i nekoliko grešaka sa druge strane je dovelo do toga se izgubi i prvi set na turniru.

Britanska publika je bila zadovoljna jer prisustvuje potencijalnoj drami, međutim, najveći teniser im ubrzo uskraćuje to zadovoljstvo i završava meč u četvrtom setu, nakon 3 sata i 10 minuta na semaforu je stajalo 3:1 (7:6,7:6,5:7,6:4).

Sa druge strana Rus će danas igrati svoje osmo grend slem četvrtfinale a prvo na terenima "Ol Ingland klaba", prethodno je igrao početkom godine u Australiji a poražen je upravo od današnjeg protivnika.

Moskovljanin nije konstantan, nema mirnu glavu i upravo to mu predsatvlja najveći problem.

Prošle godine nije nastupao na Vimbldonu jer je bilo zabranjeno učešće svim ruskim teniserima, dok je godinu dana pre toga stigao do 1/8 finala a bolji od njega bio je Marton Fučovič.

Ove sezone turnir je počeo rutinskom pobedom nad Maksom Purselm, dok su kasnije pali  Aslan Karacev, David Gofan i Aleksandar Bublik.

Okšaj koji je imao sa Kazahstancem je bio zaista neverovatan, obojica tenisera su igrala svoj najbolji tenis i bilo je uživanje gledati.

Posebno je bio impresivan poen kojim je Rubljov stigao do meč lopte koju je kasnije i iskoristio.

Nole i Andrej su se do sada sastali četiri puta a Rus je pobedu uspeo da upiše samo prošle godine na Otvorenom prvenstvu Srbije. Dobro je svima poznato da dvadesettrostruki grend slem šampion tada nije bio fizički i psihički pripremljen.

Očekujemo još jedno Novakovo kvalitetno izdanje i verujemo da granica poena u prvom setu neće biti prebačena.

NAŠ TIP: -9,5 (kvota 1,87)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (2)

ONI SU OTROVANI: Otac Saleta i Dejana Matića prvi put govorio o tome kako su izgubili vid