ĐOKOVIĆ NADOMAK SEDMOG TROFEJA U PARIZU: Poslednja prepreka je razigrani Dimitrov

V.M.

05. 11. 2023. u 09:59

NAJBOLjI teniser svih vremena će danas od 15 časova pokušati da osvoji masters u Parizu po sedmi put u karijeri kada ukrsti koplja sa Grigorom Dimitrovom.

ЂОКОВИЋ НАДОМАК СЕДМОГ ТРОФЕЈА У ПАРИЗУ: Последња препрека је разиграни Димитров

FOTO: Tanjug/AP

Nakon što je manje više rutinski odrađivao posao u uvodnih par mečeva, Novak je u polufinalu morao dobrano da se namuči protiv Rubljova.

Rus je osvojio prvi set sa 7:5 i preuzeo je inicijativu u meču, ipak Đoković je pokazao klasu u nastavku meča. Uzvratio je u taj brejku drugog seta, a zatim je sa brejkom u 12. gemu trećeg seta prelomio meč u svoju korist (5:7, 7:6 (3), 7:5).

Svetski broj jedan će danas imati priliku da po sedmi put osvoji masters u Parizu, a do sada je to radio 2009, 2013, 2014, 2015, 2019 i 2021. godine.

Srpski teniser ima još jednu veoma uspešnu sezonu, osvojio je tri grend slema, a eventualna titula bi mu bila šesta ove godine.

Sa druge strane terena biće Grigor Dimitrov koji je znatno podigao formu u završnici 2023. Prvo je dogurao do polufinala Šangaja gde ga je savladao Rubljov, ali sada je otišao stepenik više i imaće priliku da se bori za trofej.

Griša igra sjajno u Parizu i u dosadašnjem toku turnira je redom bio bolji od Musetija, Medvedeva, Bublika, Hurkača i Cicipasa, a zanimljivo je da je samo Kazahstanca savladao sa 2:0, sve ostale 2:1.

Što se tiče međusobnih duela, Novak je velikoj prednosti i ima skor 9-1 protiv 17. tenisera sveta.

Očekujemo da Đoković ponovo pokori Pariz.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: Đoković - Dimitrov 1-1 (kvota 1,52)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UPLAŠIO SE NOVAKA? Evo šta radi Cicipas dok se Đoković protiv Grka bori za Srbiju! (VIDEO)