"PARNI VALJAK" JE POČEO DA MELJE: Crno-beli ne žele da se zaustave!

M.M.

05. 12. 2023. u 19:08 >> 19:09

KOŠARKAŠI Partizana će u 12. kolu Evrolige ugostiti Monako.

ПАРНИ ВАЉАК ЈЕ ПОЧЕО ДА МЕЉЕ: Црно-бели не желе да се зауставе!

FOTO: Tanjug

Crno-beli polako podižu formu i ne sumnjamo da će u nastavku sezone biti sve bolji. U prošlom kolu savladali su Panatinaikos na svom parketu, nakon velike drame i dodatnih pet minuta slavili su rezultatom 92:87.

Kevin Panter se vratio na teren i odmah pokazao klasu. U završnici je upravo on bio čovek koji je preuzeo odgovornost. Ubacio je 13 poena za 26 minuta provedenih u igri.

Najefikasniji pojedinac bio je Zek Ledej koji je brojao do 23, dok je Pi-Džej Doužer dodao 13. Bruno Kabiklo je takođe bio dvocifren sa 12, dok su Džejms Naneli i Alen Smailagić imali po 7 pogodaka.

Najveći problem crno-beloj četi pravili su Kendrik Nan i Matijas Lesor koji se upalio u drugom poluvremenu.

Partizan je stigao do pete pobede na evrosceni i sada se nalazi na sredini tabele. Danas će na megdan doći prošlogodišnji učesnik fajnal-fora i ekipa koja je sastavljena od sjajnih individualaca.

Svima je dobro poznato da je najveća pretnja Majk Džejms koji ima neverovatnu sezonu i trenutno je prvi strelac takmičenja sa 18,8 poena u proseku. Amerikanac je i prvi asistent ekipe sa 5,2 dodavanja po utakmici.

Druga violina u napadu je Alfa Dijalo sa 10,5 pogodaka, dok Ilja Okobo postiže 8,8. Tu je naravno i Džordan Lojd koji je dugo bio povređen, u pitanju je košarkaš čiji kvalitet u jednom momentu mora doći do izražaja.

Ono što krasi Obradovićeve pulene je sigurnost u napadu, njegova ekipa u proseku ima najmanje izgubljenih lopti od svih timova.

"Kneževi" su u dosadašnjem delu takmičenja ostvarili sedam pobeda i četiri poraza. U prethodnom kolu savladali su Olimpijakos rezultatom 85:77.

"Parni valjak" je pre ovog meča imao okršaj sa FMP-om u okviru ABA lige, ali "panteri" nisu uspeli da pruže jači otpor. Šampion regionalnog prvenstva je bio dominantan od samog starta, a zanimljivo je da je nešto veću ulogu imao Balša Koprivica. Srpski internacionalac je za 22 minuta na parketu imao dabl-dabl učinak od 16 poena i 10 skokova.

Ovi rivali su se prošle sezone sastali dva puta i Partizan je slavio u oba navrata. U utakmici koja se igrala u "Štark areni" su demonstrirali silu, trijumfovali su sa rezultatom 100:80.

Naša procena je da će domaćin još jednom obradovati svoje navijače.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,80)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

STRATEGIJA USPEHA KONORA MEKGREGORA: Irac podigao uzbuđenje na viši nivo uz najpopularnije igre na sreću