ZVEZDINO DETE PONOVO U CRVENO-BELOM DRESU: Teov naslednik debituje u Evroligi?

M.M.

28. 12. 2023. u 12:43 >> 12:43

CRVENA zvezda će u 17. kolu Evrolige gostovati Panatinaikosu.

ЗВЕЗДИНО ДЕТЕ ПОНОВО У ЦРВЕНО-БЕЛОМ ДРЕСУ: Теов наследник дебитује у Евролиги?

FOTO: KK Crvena zvezda/Đorđe Kostić/ABA liga

Najtalentovaniji košarkaš Evrope se vratio u matični klub, a vreme će pokazati da li je napravio pravi potez. Prosto je neverovatno da niko iz stručnog štaba crveno-belih nije insistirao na tome da ovaj osamnaestogodišnjak bude deo rotacije od 12 košarkaša na početku sezone.

Dilemu da li može da igra u najelitnijem evropskom takmičenju ovaj momak otklonio je u duelima protiv Crvene zvezde i Partizana u regionalnom šampionatu. Topić je svestan da prihvata veliki teret očekivanja, ali nekoliko puta je već dokazao da se izvanredno nosi sa pritiskom.

Ima neverovatnu građu i veliki raspon ruku što mu pomaže da napada čak i centre prodorom. Nikola važi za izuzetno hrabrog igrača, sjajno diktira ritam utakmice, a ima i veoma visoku košarkašku inteligenciju. Mnogi ga porede sa Teodorosom Papalukasom koji je važio za jednog od najkvalitetnijih organizatora igre na Starom kontinentu.

Najslabiji element u njegovoj igri je definitivno šut za tri poena koji je na svega 29%, u svim ostalim segmentima je fenomenalan.

Šabaz Nejpir nije dovoljno pružao crveno-belima, dok sa druge Jago dos Santos još nije dokazao da je igrač za Evroligu. Doskorašnji košarkaš Mege je pre samo tri nedelje u direktnom okršaju sa sadašnjim saigračima pokazao da je pravi biser evropske košarke.

Najveću podršku će imati u Milošu Teodosiću koji u 36. godini pruža neverovatne partije. Teo će biti njegov mentor i ne sumnjamo da će uz njega drastično napredovati.

Košarkaši Zvezde su prošle nedelje konačno prikazali kvalitetnu košarku, savladan je Makabi u praznoj dvorani "Aleksandar Nikolić", a najdominantniji na terenu bio je upravo momak iz Valjeva koji je imao učinak od 27 poena i 14 asistencija uz indeks korisnosti 40.

Srpski predstavnik je daleko od borbe za plej-of, međutim, sezona je duga i još mnogo ima da se igra. U duelu sa "ponosom Izraela" dobru rolu imao je i Džoel Bolomboj koji je imao 16 pogodaka, dok je Rokas Gedraitis brojao do 16.

Sferopulosovi puleni će otputovati za Atinu gde ih čeka izuzetno težak zadatak. "Zeleni" su u naletu i trenutno pucaju od samopouzdanja, vezali su pet pobeda u svim takmičenjima i na terenu izgledaju sjajno.

Prvi strelac Atinjana je Dinos Mitoglu sa 14,8 poena, dok je odmah iza njega svima dobro poznati Matijas Lesor koji postiže 14,4.

Ergin Ataman u sastavu ima neverovatne individualce kao što su Kendrik Nan, Huančo Ernangomez, Kostas Slukas i drugi.

Očekuje nas interesantan susret i nadamo se Topićevom debiju i dobroj igri crveno-belih.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: H2 -9,5 (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
JA SAM HRIŠĆANSKI VITEZ! Novosti otkrivaju šta je Nemanja Majdov napisao nadležnima kada je čuo da će da ga suspenduju jer se krstio

JA SAM HRIŠĆANSKI VITEZ! "Novosti" otkrivaju šta je Nemanja Majdov napisao nadležnima kada je čuo da će da ga suspenduju jer se krstio

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je pismo, kao svoju odbranu, poslao nadležnim sportskim vlastima kada su otvorili istragu protiv njega.

18. 09. 2024. u 16:24

KAKVA REAKCIJA! Miloš Biković obavestio Ruse, a oni ovako reagovali na to što je Nemanja Majdov suspendovan jer se krstio

KAKVA REAKCIJA! Miloš Biković obavestio Ruse, a oni ovako reagovali na to što je Nemanja Majdov suspendovan jer se krstio

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. Sada mu je veliku podršku poslao naš proslavljeni glumac, Miloš Biković, koji živi i radi u Rusiji, a baš tamo, ruska javnost, burno je reagovala na tu vest.

17. 09. 2024. u 17:10

Komentari (0)

NE ŽELI DA BUDE KAO ĐOKOVIĆ, VEĆ... Nova teniska nada ima jasnu viziju