KATALONCI I "KRALJEVI" PO ČETVRTI PUT: Madriđani žele da nastave pobednički niz!

M.M.

03. 01. 2024. u 09:49

REAL Madrid će u 18. kolu Evrolige gostovati Barseloni.

КАТАЛОНЦИ И КРАЉЕВИ ПО ЧЕТВРТИ ПУТ: Мадриђани желе да наставе победнички низ!

Foto: EPA-EFE/Juanjo Martin

Prvi ovosezonski "El klasiko" gledali smo u septembru mesecu a "kraljevi" su ostvarili rutinsku pobedu. Naredna dva derbija su takođe pripala Madriđanima.

Aktuelni šampion ove sezone igra neverovatnu košarku i zasluženo zauzima prvu poziciju u Evroligi. U dosadašnjem delu takmičenja Real Madrid je upisao 16 pobeda i samo 1 poraz.

Iako je u poslednje vreme bilo i problema sa povredama, to ih nije sprečilo da sruše svakog protivnika. Motor ekipe je Fakundo Kampaco koji je igru podigao na najviši mogući nivo. Argentinac prosečno beleži 11,6 poena i 7 asistencija.

Prvi strelac tima je Mario Hezonja koji je konačno dobio ulogu kakvu zaslužuje, Hrvatski internacionalac ima 12 poena u proseku. Džanan Musa je takođe jedna od bitijih figura, a videli smo i "buđenje" Edija Tavaresa koji je nešto sporije ušao u sezonu. Prijatno iznenađenje je i Vensan Poaje koji je izrastao u jednog od najboljih centara u Evropi.

Sa druge strane Katalonci su trenutno trećeplasirani sa skorom 11-6, međutim, njihova igra nije na vrhunskom nivou. Prošle nedelje izabranici Rodžera Grimaua su doživeli debakl u "Kneževini". Poraženi su od Monaka rezultatom 91:71.

Prvi strelac šampiona Španije je Nikolas Laprovitola koji u proseku ubacuje 14,2 poena, dok su iza njega Jan Veseli i Vili Ernangomez sa 11,6, odnosno 10,9. Nikola Kalinić je imao nekoliko zaista dobrih partija ove sezone a najbolju je prikazao u 14. kolu protiv Milana kada je imao 17 pogodaka.

U prethodnom derbiju smo videli čvrstu igru i mali broj poena ali verujemo da će danas igra biti dosta brža i otvorenija ali i pored toga naša procena je da će Madriđani nastaviti pobednički niz.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: H2 2,5 (kvota 1,92)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NJIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NjIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

Pred utakmicu Crvena zvezda - Benfika, koja se u okviru 1. kola Lige šampiona igra danas u Beogradu, burno je i u hrvatskim medijima, jer su navijači tamošnjeg Hajduka, iz Splita, u izvrsnim odnosima sa najvatrenijim pristalicama pomenutog portugalskog giganta, pa tako ima najava da će pojedini pripadnici splitske Torcide doći na meču koji je u srpskoj prestonici.

19. 09. 2024. u 15:39

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da pripadnici MUP-a preduzimaju sveobuhvatne mere bezbednosti povodom današnje fudbalske utakmice između FK Crvena zvezda i FK Benfika iz Portugalije, budući da su, tokom vršenja granične kontrole lica i vozila, kod više navijača gostujuće ekipe pronađena obeležja FK Hajduk iz Splita i navijačke grupe "Torcida".

19. 09. 2024. u 14:14

Komentari (0)

POTRESNA ISPOVEST NEBOJŠE IZ KIKINDE: Otac i ja smo ostali bez posla 2008, nismo znali kako ćemo da preživimo (VIDEO)