KOMŠIJSKI DERBI NA ROLAN GAROSU: Ovi momci bi mogli biti budućnost svetskog tenisa

V.M.

31. 05. 2024. u 13:30

U trećem kolu drugog ovogodišnjeg grend slema gledaćemo obračun između Feliksa Ože-Alijasima i Bena Šeltona (16.30).

КОМШИЈСКИ ДЕРБИ НА РОЛАН ГАРОСУ: Ови момци би могли бити будућност светског тениса

Tanjug/AP

Nakon što su ga povrede mučile u proteklih godinu dana, kandaski broj jedan se sredinom ove sezone ustalio na turu i pruža dosta dobre partije, a podloga koja mu najviše ''paše'' je upravo šljaka.

Čak 11 od svojih 19 ovosezonskih pobeda je ostvario na njoj i najveći uspeh bilo mu je finale Madrida gde je malo falilo da dođe do svog prvog mastersa u karijeri, ali je ispustio prednost od 1:0 u setovima protiv Rubljova.

Sa dobrim igrama nastavio je i na Rolan Garosu. gde je u prvom kolu savladao Nišioku sa 3:0, a zatim je bio bolji od Skvajera sa 3:1 u setovima.

Danas ima blagu ulogu favorita, ali neće mu biti lako jer će sa druge strane mreže biti još jedan talentovani teniser - Ben Šelton.

Amerikanac se probio na scenu na Ju-Es openu prošle godine kada je dogurao do polufinala, gde da je ''pregazio'' Novak Đoković sa 3:0 u setovima.

Iako mu šljaka nije omiljena podloga, Šelton se dobro snašao na njoj u dosadašnjoj fazi Rolan Garosa i nakon što je bio bolji od Gastona u prvom kolu (3:1), pri vođstvu od 2:0 u setovima Kej Nišikori mu je predao meč druge runde.

Zanimljivo je to da Šelton i Alijasim nikada nisu igrali jedan protiv drugog, tako da će ovo biti prvi obračun dva mlada tenisera koji predstavljaju budućnost ''belog sporta''.

U ovom ''komšijskom derbiju'' prednost bismo dali Kanađaninu kojem šljaka evidentno više leži i očekujemo da se plasira u osminu finala Rolan Garosa.

NAŠ TIP: B. Šelton - F. Ože-Alijasim 2 (kvota 1,60)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PUTIN OTKRIO KO JE RUSIMA FAVORIT NA AMERIČKIM IZBORIMA: Ako se tako zarazno smeje...