KO ĆE NASLEDITI NOVAKA ĐOKOVIĆA? Rolan Garos dobija danas dobija novog vladara!

V.M.

09. 06. 2024. u 11:35

Kada je Novak Đoković doživeo povredu protiv Serundola od koje nije mogao da se oporavi, izgubio je prvo mesto na svetskoj rang listi koje je zauzeo Janik Siner, a danas će i zvanično izgubiti status aktuelnog osvajača Rolan Garosa kada se u finalu budu sastali Karlos Alkaraz i Aleksandar Zverev (14.30).

КО ЋЕ НАСЛЕДИТИ НОВАКА ЂОКОВИЋА? Ролан Гарос добија данас добија новог владара!

Foto: Profimedia

Može se reći da je ovo finale bilo donekle očekivano, pogotovo nakon odustajanja Đokovića jer su u pitanju dva igrača koja u ovom trenutku igraju najbolji tenis na šljaci.

To pogotovo važi za Zvereva koji ove godine izgleda najbolje na terenu u svojoj karijeri, što je potvrdio osvajanjem mastersa u Rimu, tako da je u sjajnom ritmu došao na Rolan Garos.

Tu je takođe nastavio sa sjajnim igrama, mada je imao određenih problema sa Grikspurom i Runeom koje je izbacio u pet setova, a pored toga je rutinski pobeđivao Nadala, Gofana i Ruda protiv kojih je izgubio samo jedan set.

Šljaka je omiljena podloga nemačkog tenisera koji je zreo za osvajanje svog prvog grend slema u karijeri, ali biće mu veoma teško da dođe do njega jer će sa druge strane biti Karlos Alkaraz.

Sjajni španac je takođe odličan tokom čitavog turnira, a šampionsko srce pokazao je u polufinalu kada je dva puta nadoknađivao set zaostatka protiv Sinera pre nego što je rutinski slavio u petom sa 6:3.

Španac je pre turnira po bukmejkerima bio favorit broj jedan za osvajanje turnira i za sada je opravdao ulogu, a ukoliko savlada Zvereva po prvi put će osvojiti Rolan Garosa.

Takođe, vredi napomenuti da je Alkaraz iskusniji u ovakvim mečevima jer će mu ovo biti treće grend slem finale,a za sada ima perfektan skor u njima (3:0 protv Ruda na Ju-Es openu 2022. godine i 3:2 protiv Đokovića na Vimbldonu prošle godine).

Nemcu će ovo biti tek drugo grend slem finale, a na prvom je izgubio od Tima u finalu Jue-Es opena 2020. godine kada je ispustio prednost od 2:0 u setovima.

Što se tiče međusobnih duela, današnji rivali su veoma ujednačeni i blagu prednost ima Zverev koji vodi sa 5:4, mada je njihovih poslednji obračun pripao Alkarazu na Indijan Velsu (6:3, 6:1).

Očekujemo pravi spetkatkl u finalu, oba tenisera igraju sjajno i ne vidimo kako ovaj meč može da ne ode bar u četiri seta.

NAŠ TIP: +3,5 setova (kvota 1,47)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
JA SAM HRIŠĆANSKI VITEZ! Novosti otkrivaju šta je Nemanja Majdov napisao nadležnima kada je čuo da će da ga suspenduju jer se krstio

JA SAM HRIŠĆANSKI VITEZ! "Novosti" otkrivaju šta je Nemanja Majdov napisao nadležnima kada je čuo da će da ga suspenduju jer se krstio

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je pismo, kao svoju odbranu, poslao nadležnim sportskim vlastima kada su otvorili istragu protiv njega.

18. 09. 2024. u 16:24

KAKVA REAKCIJA! Miloš Biković obavestio Ruse, a oni ovako reagovali na to što je Nemanja Majdov suspendovan jer se krstio

KAKVA REAKCIJA! Miloš Biković obavestio Ruse, a oni ovako reagovali na to što je Nemanja Majdov suspendovan jer se krstio

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. Sada mu je veliku podršku poslao naš proslavljeni glumac, Miloš Biković, koji živi i radi u Rusiji, a baš tamo, ruska javnost, burno je reagovala na tu vest.

17. 09. 2024. u 17:10

Komentari (0)

4 proizvoda koja vaša deca koriste svaki dan i koja morate dobro odabrati jer mogu biti opasna po zdravlje