MORA BAR JEDAN SRBIN DA OSVOJI MEDALJU U ODBOJCI: Četa Nikole Grbića "pali motore" u četvrtfinalu Olimpijskih igara

V.M.

05. 08. 2024. u 08:35

U PRVOJ utakmici četvrtfinala muškog odbojkaškog turnira u Parizu sastaće se Slovenija i Poljska (9.00).

МОРА БАР ЈЕДАН СРБИН ДА ОСВОЈИ МЕДАЉУ У ОДБОЈЦИ: Чета Николе Грбића пали моторе у четвртфиналу Олимпијских игара

FOTO: Profimedia

Poljska je na ovaj turnir došla sa jasnom namerom, a to je da se okiti olimpijskim zlatom. Nikola Grbića na raspoloaganju ima strašan tim i sve sem prvog mesta bi bilo razočarenje za njih.

Imali su dosta tešku grupu, igrali su sa Brazilom, Italijom i Egiptom i nju su završili sa dve pobede i porazom, što je bilo dovoljno za drugo mesto.

Mogli su biti i prvi, ali u poslednjem kolu ih je Italija nadigrala (1:3) i pokazala im da moraju da podignu nivo igre ako žele prvo mesto jer dosadašnji nastupi nisu bili ni blizu onih sa prošlogodišnjeg Evropskog prvenstva koje su osvojili.

Doduše, u pitanju je veoma iskusna ekipa predvođena sjajnim trenerom Nikolom Grbićem koji zna kako se osvajaju Olimpijske igre i očekuje se da u nokaut fazi njegovi puleni "upale motore".

Sa druge strane, Slovenci su odigrali odlično grupnu fazu, upisali su tri pobede i puni samopouzdanja dočekuju ovo četvrtfinale.

Do sada su redom bili bolji od Kanađana, Srba i aktuelnih olimpijskih šampiona Francuza koje su u borbi za prvo mesto savladali sa 3:2 u setovima u pravom odbojkaškom trileru.

Kao lider "zmajčeka" u grupnoj fazi iskočio je Tonči Štern, korektor Olimpijakosa igra na neverotno visokom nivou i ako ponovo bude probijao blokove kao što je to bio slučaj u grupnoj fazi, mogli bi danas da namuče Poljake.
 
Današnji rivali su se susreli dva puta uoči Olimpijskih igara, Slovenci su bili bolji u Ligi nacija, dok su Poljaci slavili na "Huber Vagner memorijalu".

Smatramo da su izabranici Nikole Grbića kvalitetnija ekipa i da će to Leon, Šlivka i družina pokazati na terenu.

NAŠ TIP: Slovenija - Poljska 2 (kvota 1,55) 

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UPLAŠIO SE NOVAKA? Evo šta radi Cicipas dok se Đoković protiv Grka bori za Srbiju! (VIDEO)