"PARNI VALJAK" TROJKAMA RUŠI PROTIVNIKE: Partizan je vezao dve pobede i ne želi da stane!

M.M.

23. 10. 2024. u 08:30

KOŠARKAŠI Partizana će u petom kolu Evrolige ugostiti Virtus.

ПАРНИ ВАЉАК ТРОЈКАМА РУШИ ПРОТИВНИКЕ: Партизан је везао две победе и не жели да стане!

Foto: Profimedia

Izabranici Željka Obradovića su maksimalno profitirali iz duplog kola i zadovoljni ulaze u današnji meč. U okviru trećeg kola savladali su Bajern Minhen, a zatim su dva dana kasnije bili bolji od Makabija u hali "Aleksandar Nikolić".

Dugo su crno-beli lomili protivnika, veliki broj ofanzivnih skokova napravio je "ponos Izraela" i to je bio najveći problem. U drugom poluvremenu su stvari polako dolazile na svoje, a utakmica je prelomljena tek u završnici, a konačan rezultat glasio je 79:91.

Šutirali su Željkovi puleni u visokim procentima, najefikasniji pojedinac na terenu bio je Sterling Braun.

Nakon trujumfa nad izraelskim predstavnikom vicešampion ABA lige je otputovao u Zadar, gde se sastao sa istoimenim klubom. Dugo su lomili domaćina i na kraju su, ipak, upisali bodove zahvaljujući iskustvu, nakon 40 minuta igre na semaforu je stajalo 71:75.

Najistaknutiji na parketu bio je Isak Bonga koji ove sezone šutira u izuzetno visokim procentima, nemački internacionalac je utakmicu završio sa 16 postignutih poena uz 57% uspešnosti za tri poena.

Svoj debitantski nastup imao je i Ajzeja Majk koji je za tri minuta na parketu ubacio tri poena.

Sa druge strane, košarkaši Luke Bankija u dosadašnjem delu takmičenja nisu ostvarili pobedu, ali u pitanju je ekipa koja se ne sme otpisivati.

Sastavljeni su od velikog broja iskusnih igrača koji imaju veliki broj poena u rukama. Vil Klajburn i Tornike Šengelija su dugo godina bili nosioci u svojim klubovima, tu su takođe i Isaija Kordinije, Marko Belineli i ostali.

U pitanju je tim koji nema energiju da igra u visokom ritmu čitave sezone, ali ne sumnjamo da će doći period kada će podići formu i nekome pomrsiti račune. Atmosfera u areni će ih dodatno motivisati, gotovo svi igrači su igrali pred Partizanovim navijačima i definitivno znaju šta da očekuju.

Domaćin je svestan da je ovo dobra prilika da se upiše još jedna pobeda na domaćem parketu. Zadatak neće biti nimalo lak i moraće da se odigra na visokom nivou.

Partizanovo najjače oružje u dosadašnjem delu sezone je bio šut za tri poena i trenutno su drugi u Evroligi po broju postignutih trojki, ali prvi po procentu uspešnosti.

Verujemo da će "parni valjak" nakon ovog kola imati skor 3-2.

NAŠ TIP: Partizan - Virtus Bolonja H1 -6,5 (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BESPLATNA APLIKACIJA ZNAM MAJSTORA JE TU! Revolucionarno rešenje za sve vrste popravki