CRVENO-BELI NE DOLAZE U MADRID DA SE PREDAJU: Sferopulos mora da izvuče "keca iz rukava"

M.M.

24. 10. 2024. u 08:25

KOŠARKAŠI Real Madrida će u petom kolu Evrolige ugostiti Crvenu zvezdu.

ЦРВЕНО-БЕЛИ НЕ ДОЛАЗЕ У МАДРИД ДА СЕ ПРЕДАЈУ: Сферопулос мора да извуче кеца из рукава

FOTO: Profimedia

Crveno-beli su pre samo tri dana savladali Budućnost usred Podgorice i tako stigli do treće pobede u regionalnom šampionatu (73:75).

Trijumf koji su ostvarili je imao svoju cenu, Džoel Bolomboj je povredio koleno i odsustvovaće sa terena mesec i po dana.

Amerikanac je u dosadašnjem delu sezone bio najkonstantniji igrač svog tima i najveća snaga u reketu.

Janis Sferopulos je u velikom problemu i videćemo šta može da osmisli, od visokih igrača preostali su mu Luka Mitrović i Uroš Plavšić koji nisu u zavidnoj formi.

Lukina prirodna pozicija je "četvorka" i od njega ne možemo očekivati da ravnopravno bije bitku sa najboljim evropskim centrima, sa druge strane, prošlogodišnji igrač Mege za sada ne pokazuje kvalitet i neretko je bio van sastava.

Ono što svakako raduje navijače je povratak Filipa Petruševa koji je došao na pozajmicu iz Olimpijakosa, ipak, nerealno je očekivati da će nekadašnji igrač Mege večeras zaigrati.

Aktuelni šampion Srbije se dosta mučio u "Morači", a atmosfera je kao i uobičajno bila "vrela".

Ekipu je do pobede prevodio Nemanja Nedović koji je prikazao neverovatnu partiju, momak iz Nove Varoši je ubacio 24 poena za 28 minuta provedenih na parketu. Pogodio je šest trojki iz osam pokušaja, dok je za dva poena bio nepogrešiv (3/3).

Kodi Miler Mekintajer je čak 35 minuta bio u igri i imao je učinak od 13 poena, 7 skokova i 7 asistencija.

Crveno-beli su u dosadašnjem delu Evrolige ostvarili tri pobede i jedan poraz, a danas ih očekuje najteži mogući zadatak.

Gostovaće Madridu u okviru petog kola, a jedina dobra stvar je ta što će moći da odigraju rasterećeno.

Imala je Zvezda šansu da sruši Barselonu i ode na 4-0, međutim, Kevin Panter i družina su odigrali sjajno u završnici meča.

U prestonici Španije ne cvetaju ruže, dosta toga se izdešavalo ove sezone u redovima Real Madrida i to nije ona "mašina" koja je prošle godine mlela sve pred sobom.

Fakundo Kampaco je pravi lider na terenu, Madriđani igraju u njegovom ritmu i kada je on raspoložen stvari sjajno funkcionišu. Ratan-Mejs još uvek pokušava da nađe svoju ulogu, dok se Džanan Musa i Mario Hezonja maksimalno trude da pomognu Argentincu.

Veliki problem će igrači Crvene zvezde imati u reketu, jer trenutno ne postoji igrač koji može da parira Ediju Tavarešu i Seržu Ibaki.

Verujemo da će gostujući tim pokušati da uspori ritam i tako stigne do bodova.

NAŠ TIP: Real Madrid - Crvena zvezda -166,5 (kvota 1,90)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SLOBODARSKI KALENDAR: Detaljno po datumima - kako je teklo oslobađanje Beograda