ZATVORSKA GOLGOTA RADOVANA KARADŽIĆA: Ubijaju ga pogrešnim lečenjem u kazamatu Velike Britanije, a svetski borci za ljudska prava - ćute

Milena Marković

11. 10. 2024. u 07:00

DA li je iko, ikada i bilo gde na svetu bio pod tako jezivom torturom zatvorske uprave kao što je Radovan Karadžić u kazamatu Ujedinjenog Kraljevstva, na pustom ostrvu Vajt.

ЗАТВОРСКА ГОЛГОТА РАДОВАНА КАРАЏИЋА: Убијају га погрешним лечењем у казамату Велике Британије, а светски борци за људска права - ћуте

Novosti

I da kojim slučajem jeste, odnekud bi udarilo zvono na uzbunu. Barem jedno zvono. Neko bi podigao luč iz sveopšteg mraka takozvanih boraca za ljudska prava koji se zalažu čak i za udoban život smrdljivih buba (greta), šarenih štakora i osvetlio tunel kazamata u kome zatvorenik nestane u trenu. I to iz ćelije u kojoj robija doživotnu kaznu. Neko bi upitao: šta se to dešava sa osuđenikom bez obzira za koje je delo i kada osuđen?

U tom tunelu svakojakih ogleda koji su do sada u nizu, nebrojeno puta primenjeni na prvom predsedniku i osnivaču žilave Republike Srpske tokom trogodišnjeg utamničenja, on je pod ko zna kakvim okolnostima, nasilno izveden iz ćelije i, kako je procurilo iza zidina zatvora, nasilno odveden u bolničku postelju. Tamo je, navodno, bio pod medicinskim nadzorom, podvrgnut takođe nasilno raznim lekarskim pregledima, a da pre toga porodici nije ni nagovestio da mu je odavno narušeno zdravlje iznenada toliko pogoršano da bi se uprava kazamata baš naglo zabrinula za njegov život.

Kada je vraćen u ćeliju, u telefonu nije bilo kartice, pa je bio lišen i mogućnosti da se javi uznemirenoj porodici. Njihova briga i strah zbog kojih je Karadžićeva ćerka Sonja alarmirala javnost utoliko su opravdaniji, jer najnovije misteriozne "mere" zatvorske uprave jednog od najozloglašenijeg kazamata na planeti (Gvantanamo je odavno zakatančen) nisu slutile na dobro.

Šta su kidnapovanjem Radovana, prisilnim i dugotrajnim "lekarskim pregledima", želeli da postignu užasni ključari teških kapija Albana? Šta li su smislili posle nebrojenih "taktičkih vežbi" na slamanju najpoznatijeg roba? Snuje li se to nešto u glavama osvetnika koji su fizički polomili rebra i rame zatvoreniku, a da ga nisu duhovno slomili. Zatvorska uprava, očigledno, režira jezivi film strave.

Radovanov advokat Petronijević u dve reči javnosti je približio agoniju: "Bojim se!"

Malo ko ne sluti najgore - od neželjenog ishoda po život osuđenika vezanih ruku i nogu. I zatvorenih usta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠVEDSKI DOKUMENTARAC: Hrvatski teroristi srušili JAT-ov avion 1972, pad preživela samo stjuardesa Vesna Vulović

ŠVEDSKI DOKUMENTARAC: Hrvatski teroristi srušili JAT-ov avion 1972, pad preživela samo stjuardesa Vesna Vulović

JAT-ov avion “McDonnell Douglas DC-9” eksplodirao je tokom leta između Kopenhagena i Zagreba 26. januara 1972. i srušio se blizu sela Srpska Kamenjica, u tadašnjoj Čehoslovačkoj. Avion kojim su upravljali kapetan Ludvik Razdrih i kopilot Ratko Mihić raspao se na više delova i nakon nekoliko minuta slobodnog pada završio na livadi na rubu šume.

10. 10. 2024. u 13:47

Komentari (0)

OSMESI KOJIH VIŠE NEMA: Isplivala zaboravljena fotografija Novaka Đokovića i Rafaela Nadala (FOTO)