POTPUNA izolacija Srbije, povlačenje investicija sa Zapada i zatvaranje fabrika, blokada izvoza u evropske države, suspenzija pregovora sa Evropskom unijom, zavrtanje briselske kase, pa čak i ponovno uvođenje viza - najradikalnije su pretnje sa kojima se Beograd suočava zbog svog principijelnog stava da poštuje teritorijalni integritet Ukrajine, ali i da ne prekida saradnju sa Rusijom.

Komentari (42)

Ahtung

10.10.2022. 21:48

@Dejan - To je ložnjava!!! Želja nekih krugova u EU, svakako i, naravno, Hrvata, zatim, podguznih kandidata, Albanije (možda), Kosova (sigurno), Pfederacije BiH...

Zoran Petrović

10.10.2022. 21:18

Neće biti da je šteta veća od koristi. 1999 godine smo ratovali protiv NATO, trpeli sankcije, preživeli puč i nismo priznali secesiju Kosova. Rezolucija UN kaže da je Kosovo deo Srbije! Vladarima Evrope se ne može verovati, jer do sada nisu održali ni jednu svoju datu reč, niti su ispunili garancije na dogovore sa Prištinom... Naprotiv, mislim da treba biti veran dosadašnjim tekovinama borbe i poštenim i iskrenim saveznicima (Grčka, Španija, Rumunija, Rusija, Kina..., a ne prevarantima i siledžijama (Engleska, bez Škotske i Velsa, Francuska, Nemačka, Hrvatska...) Zar njima da verujemo.

Jovo

10.10.2022. 21:25

Traze da se sve zivo okrene protiv Rusije i da joj tako dodju glave. Ako Srbija pristane da uvede sankcije Rusiji i izbegne ove kaznene mere EU onda nakon 6 meseci nas opet cekaju te iste kaznene mere ovog puta ako ne priznamo laznu drzavu Kosovo i otvorimo ambasadu u Pristini ciju bi adresu kasnije preimenovali u ulicu ili trg Adema Jasarija. Analiticari procenjuju da bi dalja eskalacija sukoba sa Putinovim rezimom mogla da dovede do potpunog unistenja citave zapadne gej zajednice.

Spartanac

10.10.2022. 21:26

Pa ja vec godinama govorim da mi Srbi odustanemo od puta TITANIK zvani NACIeu !!! Srbija se morala pre vise godina naoruzati Ruskim moćnim naprednim PVO PRO sistemima dugog , srednjeg, kratkog dometa ( S 400, BUK M2, PANCIRI S1/ SM, TOR M2/ M2U, KRASUHA 4, VERBA, itd itd, SMERČ,TOS 1A, ISKANDER E / K, BPL, itd itd - mnogo komada, za odbranu zemlje i Srpskog naroda. NACIzapad ce ponovo napasti nas Srbe ( Srbija - R. Srpska ).☝️ NACIzapad nam moze uvesti sankcije za bilo kakvu glupost jer im se može !!! Mnogo smo pogriješili sto se nismo dovoljno naoruzali za odbranu jer nam rat odbrambeni slijedi ponovo sa SAD - NATO !! MI SRBI NE SMEMO NIKADA UVESTI SANKCIJE RUSIJI, ODRECI SE NASEG KIM ILI PUSTITI R. SRPSKU NIZ VODU !! Zelim reci, sankcije su NIŠTA sta nama Srbima opet sprema NACIzapad ( RAT PROTIV NAS SRBA )!! Moramo se spremiti za odbranu države i naroda, jebeš sankcije. ZLO NAM SE SPREMA ( OKUPACIJA SRBA I RASPARČAVANJE SRPSKIH TERITORIJA I SRPSKOG NARODA )!! Spremajmo se ubrzano za odbrambeni rat. Živela Rusija i Srbija ☝️☝️☝️

AKCEHTuJE

10.10.2022. 21:35

Ајде бре прекините да плашите народ. Прво Дрецун, сад Новости. Јел то нико нема савест?

Marko

10.10.2022. 21:55

U Francuskoj nemaju benzina niti za lek, u Belgiji poludeli za ogrev na drva i palete, u Italiji maksimum od 19°C grijanje, u Nemackoj se vise i ne tusiraju ... ona g...a Englezi placaju ogromne racune i cupaju kose ... pa koja JEbeNA EU ce nama da preti. Uzdajmo se use i u svoje kljuse, govorila je moja baba Marija i sto dalje od tih SMRadova.

Milutin

10.10.2022. 22:07

Baš nas briga za sankcije i njihove mere.za uzvrat proteraćemo njihove nevladine organizacije i ambasade sa svim izdajnicima.bićemo srećni sa rusijom i kinom.

Jovo

10.10.2022. 22:34

Ne traze od Turske da uvede sankcije Rusiji zato sto dobro znaju da ce Rusiju mnogo vise boleti ako joj bliska Srbija koju smatra prijateljskom zabije noz u ledja. Vodece zapadne demokratije svim silama rade na tome da nanesu sto veci bol Rusiji i na taj nacin poplocavaju put u pakao. Za tu priliku su strpljivo hermeticki opkolili i smanjili Srbiju otimanjem KiM i od nje napravili ekonomsku koloniju. Sve sto je neophodno za konacno resenje njihovog pitanja je vec na borbenoj duznosti.

JUGO

10.10.2022. 23:05

Srbiji netreba EU Srbija je mala drzava i moze da opstane i bez EU ujedno bi to bilo propast za Srbiju skim dase tamo druzi zar nevidite sta Hrvati rade protiv Srbije zar dase druzi snjima zbog cega i skim smo se mi borili i izgubili toliko ljude u svim tim ratovima koje hteo da unistu Srbiju neka mi neko kaze.Zasto su Englezi izasli iz EU aj neka mi neko kaze ako je toliko dobro u EU neka mi neko objasni nisu hteli da im Nemacka i Francuska komanduju to sigorno opauljite se ljudi EU e propast za Srbiju ja zivim u jednu drzavu sto je u EU jedna od najboljih drzava bila u svetu danas je drzava medu najgora u EU nema sta se nije pogoraslo od kako su usli u EU kunem se u sve njmilije daje tako u Srbiju ste vi izgradili vise nego ona sto je skoro 30 g u EU a drzava je bogatija od srbije najmajne 50 puta..Ovde svi placaju porez 33 % na sve novce koje si zaradio i porz na sve sto kupis u prodavnicu 20 % nema veze dali kupujes namirnici illi cement ma na sve bre..Benzin je ovde dizel 2,8 Evra a 95 oktana 2,3 evra a za struju da ne pricam mnågo male firme su pocele da zatvaraju posto je toliko skupa struja..Oni imaju struju za sebe alli kazu cim su u EU zato moraju da imaju tako skupu struju i dasi normalan poludeo bih od njohovi lazi..Cim drzava finansira rat u Ukrainu nije ni cudo da moraju da uzimaju novce od struje i benzina dabi finansirli.

011

11.10.2022. 00:02

Тотална изолација је голуб на грани... Нису ни 1993. успели да је спроведу, само су створили криминалну елиту због које данас и они пате. Повлачење инвестиција је радикалан потез, када треба наговорити приватнике да се одрекну својих профита, а то је и мера која се коси са слободним тржиштем. Такође је то и само-лишавање полуга моћи којима они овде вршљају. Наравно неугодно је и по нас, тако да је повлачење инвестиција уравнотежен обострани губитак. Блокада извоза, звучи тешко, али доминантни извозници на запад су управо те њихове инвестиције... Ово би било углавном њихов губитак, а код нас би било штете у губитку радних места за стране плаћенике и донекле смањење буџетских прилива, што је само ситна колатерална штета. Суспензија преговора и завртање бриселске касе би били енормни добитак за Србију и незнатни губитак за ЕУ! Ми би заборавили на њихове мантре, а њихови агенти-тровачи по Србији би остали без примања! Шта може лепше да нам се догоди? Они би изгубили свој утицај овде, којим и онако нису задовољни, а и остало би им нешто пара, за кесицу бомбона и пар жвака литванске производње. Увођење виза је крајња глупост... То би имало разорне ефекте управо по оном делу наше популације који је најближи њима. Казнили би своје елементе у нашем друштву, нека им је на част, а огромна већина то уопште не би осетила као зло. Дакле све у свему, клање слона за килограм меса и то током поста! Велика будалаштина, чак и од иначе глупе бриселске бирократије!

Milan

11.10.2022. 00:08

EU je kolonija robovlasnika iz SAD,samo da slobodarska Rusija neposustane već da stvori novi i pravedan svetski poredak,a SAD i Engleska u tešku izolaciju.

PetarS

11.10.2022. 06:17

Srpski ODGOVOR NA SVE TO bi trebalo da bude POKRETANJE RESAVANJA SRPSKOG PITANJA NA CELOJ TERITORIJI EX YUGOSLAVIJE, POkretanje pitanja ZAVRSETKA GENOCIDA NAD SRBIMA NA TERITORIJI HRvatske UZ POMOC ZAPADNIH ZEMALJA, pokretanje TUZBE za ILEGALNI IZVOZ ORUZIJA IZ UJEDINJENE NEAMCKE SECESIONISTIMA U ex YU. kao i davanje medijske, policke, diplomatske, a na kraju i VOJNE podrske secesionistima. Itd!

Sava

11.10.2022. 07:04

Nema sankcija!!! Pa sto Tursku nenapadaju da daju sankciji Rusiji nego Srbiju nasli...Srbija nema veze sa onim sto se desava.Izgleda zapad gubi i bas gubi...Na cega Srbija da udari sankciji?Na rusku salatu ha ha ha ha,i ovako puno sta vec nema uvoza tako da nek lepupaju.a nase cene kako se dizu kao da smo vec dali sankciji zamislite kad bi dali sankciji koliki bi bili cene kod nas

Ja

11.10.2022. 07:32

Au koliko rusofilskih komentara. Mahom neracionalni od strane nepismenih ljudi. Rusi su nas bezbroj puta izdali a vi se kunete u njih i pisete gluposti. Srbija se prazni a vi bi da ubrzate to. Cuj mi bi izdrzali duze od Ukrajine, preziveli bi itd., kakvi ste vi mazohisti, uzas. Pisete kako je na Zapadu lose kao da je kod nas bolje. Cak govorite da je Rusija nas identitet. Sankcije Rusiji pod hitno.

ĐoniSvetac

11.10.2022. 07:57

Važi , čim UN uvede i dvotrećinski usvoje sankcije i mi će mo ,mi poštujemo međunarodno pravo ,a pošto UN nisu uvele sankcije to nije u skladu sa međunarodnim pravom !!! Što se tiče EU , putuj trula Evropo ,jer SRBIJA NEMA ALTERNATIVU!!!

Kole

11.10.2022. 08:10

Meni i mojoj porodici je muka više od ovih pretnji i ucena sa zapada. Pa neka sve to sprovedu! Zar mislite da će im fabrike otići? A gde to imaju jeftinu radnu snagu i energente? Uskoro eu neće imati plina ni za kafu. Od 5 okt. samo ucenjuju, lažu, prete i uslovljavaju. Definitivno treba da se okrenemo ekonomskoj saradnji sa istokom, i smanjiti zavisnost od eu.

milan lala

11.10.2022. 10:13

Najobicnije suplje spinovanje kako iz Brisela / Berlina tako i od strane domace pete kolone. Te navodne mere uzasne ucene moraju biti odobrene u Briselu a to nece podrzati : Madjarska, Gracka, Kipar sigurno a Sovacka , Rumunija i Bugarska vrlo moguce cak i druge clanice EU jer bi to bila teska sramota za EU i nanela bi vise stete EU / SAD na globalnom nivou. Ucenjivati jednu suverenu neutralnu nezavisnu drzavu je nezamislivo u slobodnom svetu. Osim toga moguci odgovor Srbije bio bi krajnje nepovopljan za EU kao na primer clanstvo Srbije u ODKB. Neka srbomrzitelji odmore otisli su predaleko.

Pera pravda

11.10.2022. 13:10

Evo sjajnog načina da Kosovo bude primljeno u UN, čim uvedemo sankcije Rusiji odmah će uslediti odgovor Rusije. Drugo, da bi uveli sankcije Rusiji zbog toga što radi Ukrajni treba prvo da uvedemo sankcije zapadnim zemljama koje rade nama sve što Rusija radi Ukrajni. Treće, EU sve što daje, duplo više uzima-to je činjenica.