ZAVETNICI PODRŽAVAJU UVOĐENJE OBAVEZNOG SLUŽENJA VOJNOG ROKA: Što pre pripremite zakonsku regulativu

Tanjug

04. 01. 2024. u 15:06

SRPSKA stranka Zavetnici podržava inicijativu Generalštaba Vojske Srbije o ponovnom uvođenju obaveznog služenja vojnog roka i poziva Ministarstvo odbrane i Vladu Srbije da što pre pripreme potrebnu zakonsku regulativu kako bi ova odluka stupila na snagu.

ЗАВЕТНИЦИ ПОДРЖАВАЈУ УВОЂЕЊЕ ОБАВЕЗНОГ СЛУЖЕЊА ВОЈНОГ РОКА: Што пре припремите законску регулативу

Foto Vojska Srbije

Kako su saopštili Zavetnici, ta stranka je u više navrata isticala da je Srbiji potrebno obnavljanje redovnog služenja vojnog roka jer bi to, pored poboljšanja bezbednosne situacije, pozitivno uticalo na vraćanje sistema vrednosti i etike kod mladih generacija i na razvoj srpskog društva u celini.

Takođe, Zavetnici naglašavaju da je obavezni vojni rok važan u očuvanju i jačanju vojne neutralnosti, koja je, kako smatraju, neodrživa ukoliko država nema moderan i savremen način vršenja vojne obaveze.

- Mnoge vojno neutralne evropske zemlje, poput Austrije i Švajcarske, imaju obavezan vojni rok, a njegovo uvođenje u Srbiji ojačalo bi odbrambene kapacitete naše države i predstavljalo dodatni garant njene vojne neutralnosti i politike neulaska u NATO - navodi se u saopštenju Zavetnika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

JA SAM HRIŠĆANSKI VITEZ! Novosti otkrivaju šta je Nemanja Majdov napisao nadležnima kada je čuo da će da ga suspenduju jer se krstio