MALTRETIRANJE SRBA NA KIM: Srđanu Lazoviću (48) iz Leposavića produžen pritvor na još dva meseca

D. Z.

30. 07. 2024. u 10:13

OSNOVNI sud u Prištini produžio je Srđanu Lazoviću (48) iz Leposavića uhapšenom 27 juna u selu Krtina kod Leposavića, pritvor na još dva meseca. Rešenje o produžetku pritvora prema rečima advokata Predraga Miljkovića stiglo je samo na adresu zatvora.

МАЛТРЕТИРАЊЕ СРБА НА КИМ: Срђану Лазовићу (48) из Лепосавића продужен притвор на још два месеца

foto d.z.

-  Ni ja ni moj branjenik nismo dobili rešenje o produžetku pritvora iako to rešenje nosi datum 25 jun - izjavio je jutros advokat Miljković za "Novosti".

On podseća da je Lazović, inače pripadnik srpske žandarmerije, optužen za navodni ratni zločin protiv civilnog stanovništva na području Mališeva.

Iako je prema rečima advokata Miljkovića, Lazović služio vojsku 1994. godine u Prizrenu, u Mališevo, kako naglašava, njegova noga nikada nije kročila pogotovu ne za vreme ratnih dejstava na Kosovu i Metohiji tokom 1998. i 1999. godine.

- Posle vojske Lazović jednostavno nije ni odlazio u južni deo KOosva i Metohije jer sa porodicom živi na severu Kosmeta – dodaje advokat Miljković dok je odmah po hapšenju Lazovićeva supruga Marija istakla da je tzv kosovska policija uhapsila Srđana na osnovu fotigrafije na kojoj se navodno vidi kako stoji pored albanskih civila, ali osim što nije na fotografiji, ona tvrdi da postoje jasni dokazi gde je bio u to vreme.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ U PROBLEMU: Ako ne zaigra na ovim turnirima, uslediće kazna