ZLOČIN I DALJE BEZ KAZNE: Danas se navršava 21 godina od ubistva dece u Goraždevcu

D. Z.

13. 08. 2024. u 07:42

DANAS se navršava 21 godina od ubistva dece na reci Bistrici u Goraždevcu, kada su još uvek nepoznati zločinci ubili dvoje a ranili četvoro srpske dece.Ubijeni su Pantelija Dakić (12) i Ivan Jovović(19) dok su ranjeni Bogdan Bukumirić, Dragana Srbljak, Marko Bogićević i Đorđe Ugrenović

ЗЛОЧИН И ДАЉЕ БЕЗ КАЗНЕ: Данас се навршава 21 година од убиства деце у Гораждевцу

foto privatna arhiva

Prema rečima Miloša Dimitrijevića, jednog od predstavnika Srba iz Goraždevca, danas će u 10,00 časova ispred crkve svetog Jeremije, parastos ubijenim dečacima služiti mitropolit raško-prizrenski Teodosije.

Ubistvo srpske dece na reci Bistricci kod Goraždevca smatra se jednim od najvećih zločina počinjenih nad Srbima na KiM po dolasku međunarodne zajednice. UNMIK je tada saopštio da je nepoznati broj ljudi otvorio vatru iz kalašnjikova na predeset dece i mladih Srba iz Goraždevca a tadašnji šef UNMIK-obećao je da će prevrnuti svaki kamen kako bi pronašao ubice srpske dece.

Policija je tada u istrazi saslušala 75 svedoka i pretresla oko stotinu albanskih kuća ali bez konkrentih rezultata.Istraga o ovom slučaju je zatvorena a Eulek je iz godine u godinu ponavljao da se slučaj može ponovo otvoriti ukoliko bude novih dokaza.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PUKLA BRUKA! Alkaraz priznao da se folira tokom mečeva