NARODNA REPUBLIKA KINA OTKRIVA U DETALJNOJ ANALIZI: Iza protesta u Srbiji prošle godine stajala direktno Amerika

Novosti onlajn

15. 08. 2024. u 21:30

U NEDAVNOM objavljenoj analizi Ministarstva inostranih poslova Narodne Republike Kine, raskrinkana je mašinerija koja stoji iza NVO organizacije Nacionalna zadužbina za demokratiju.

НАРОДНА РЕПУБЛИКА КИНА ОТКРИВА У ДЕТАЉНОЈ АНАЛИЗИ: Иза протеста у Србији прошле године стајала директно Америка

Foto N. Skenderija

Naime, u svojoj analizi pod nazivom "Nacionalna zadužbina za demokratiju: šta je to i šta radi", kinesko Ministarstvo inostranih poslova Nacionalnu zadužbinu za demokratiju (NED) karakteriše kao "bele rukavice" američke vlade. 

"NED tvrdi da je nevladina organizacija koja pruža podršku demokratiji u inostranstvu. U stvari, deluje kao „bele rukavice” američke vlade u vršenju subverzije, infiltracije i sabotaže širom sveta".

Pod parolom promovisanja demokratije, kako je navedeno u analizi, ova organizacija i njena bezbrojna zla dela, nanele su ozbiljnu štetu državama u kojima je zabeleženo njihovo delovanje.

"Dugo se bavila podmetanjem državne vlasti u drugim zemljama, mešanjem u unutrašnje stvari drugih zemalja, podsticanjem podela i konfrontacije, zavaravanjem javnog mnjenja i vršenjem ideološke infiltracije, sve pod izgovorom promovisanja demokratije", ocenjuje se. 

Kako dalje navode poslednjih godina, NED je stalno menjao taktiku i otišao još dalje u delovanju protiv "istorijskog trenda mira", razvoja i saradnje u kojoj svi dobijaju. Istaknuto je i da je ova organizacija postala ozloglašena po svojim načinima kako deluje u pojedinačnim državama - infiltraciji, subverziji i pokušajima sabotaže protiv drugih zemalja. Kao imperativ svoje analize kinesko Ministarstvo inostranih poslova navodi - demaskirati NED i upozoriti sve zemlje na potrebu da prozru njenu pravu prirodu, da se čuvaju i suprotstave pokušajima ometanja i sabotaže, čuvaju svoj nacionalni suverenitet, bezbednost i razvojne interese i podržavaju svetski mir i razvoj i međunarodnu pravednost i pravdu.

U vrlo detaljnoj analizi, kroz veliki broj primera iz čitavog sveta i nekoliko celina - mešanje u unutrašnje poslove drugih zemalja, podsticanje obojenih revolucija da bi se potkopala državna vlast u drugim zemljama, negovanje proameričkih snaga, pogrešno predstavljanje stanja ljudskih prava, manipulisanje i mešanje u izbore drugih zemalja, razotkriva se mehanizam delovanja ove organizacije (ali i njoj sličnih), koje se kroz zastor posmatranja izbora od strane velikih sila, najbrutalnije mešaju u unutrašnje poslove drugih zemalja. 

Upravo ovakav scenario na svojoj koži osetila je i Srbija, a ovo primećuje i kinesko Ministarstvo inostranih poslova, koje primer naše zemlje spominje u delu gde se objašnjava mehaniza kako proevropske i proameričke nevladine organizacije manipulišu i mešaju se u izbore drugih zemalja, kroz organizaciju masovnih demonstracija. Kao primer iz Srbije navedena su dešavanja u našoj zemlji nakon izbora iz aprila 2022. ili decembra 2023. godine, kada su pomenute organizacije pokušale da nasilnim putem sruše legitimno izabranu vlast u Srbiji. Zaključak je jednostavan - Iza protesta u Srbiji prošle godine stajala je direktno Amerika.

Foto: Printscreen

"U aprilu 2022. i decembru 2023. u Srbiji su održani predsednički, izbori za Narodnu skupštinu i lokalni izbori. NED se umešao u ceo izborni proces i dao sve od sebe da navija za proameričke opozicione kandidate uoči izbora. U maju 2023. godine, nakon dva uzastopna incidenta sa pucnjavom u Srbiji, grupe za ljudska prava koje je sponzorisao NED i proameričke opozicione organizacije organizovale su masovne demonstracije tražeći ostavku srpske vlade", navedeno je u analizi. 

Kinesko ministarstvo inostranih poslova ovom detaljnom analizom kroz brojne primere iz čitavog sveta duboko je zagrebalo u dobro uvežbane sisteme NVO sektora - a sve što je iz toga isplivalo pokazuje kako velike sile pod parolom "prava na demokratiju" kroz svoj NVO sektor najgore povređuju prava pojedinačnih naroda za uspostavljanjem reda u sopstvenim državama, te se najbrutalnije mešaju u njihove unutrašnje poslove, sa ciljem uspostavljanja vlada "podobnijih za saradnju", koje će umesto svojoj zemlji služiti njihovim interesima. 

BONUS VIDEO:

SKANDAL U DNEVNIKU ŠOLAKOVE N1! Smeta im transparent o Kosovu i Metohiji u Novom Sadu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (33)

JA SAM HRIŠĆANSKI VITEZ! Novosti otkrivaju šta je Nemanja Majdov napisao nadležnima kada je čuo da će da ga suspenduju jer se krstio