PUKLA TIKVA KOD KURTIJEVIH SRBA ZBOG PARA: Radomirović napušta stranku, ali ne i vladu lažne države (FOTO)

Novosti online

21. 09. 2024. u 18:07

ZAMENIK ministra za povratak u tzv. vladi Kosova Radoica Radomirović napustio je stranku "Sloboda pravda i opstanak".

ПУКЛА ТИКВА КОД КУРТИЈЕВИХ СРБА ЗБОГ ПАРА: Радомировић напушта странку, али не и владу лажне државе (ФОТО)

Foto Kabinet premijera tzv. Kosova

On je rekao da je to učinio zbog nedovoljnih izdvajanja i nedovoljne posvećenosti ministra za zajednice i povratak Nenada Rašića za sever Kosova. Dodao je da ne namerava da podnese ostavku na funkciji zamenika ministra.

Radomirović je rekao da su se posle puno zalaganja da se jedinstvo zadrži, svi članovi "Slobode, pravde i opstanka" sa Severa Kosova izčlanili su se iz partije.

- Nedovoljna posvećenost građanima severa ministra Rašića i partije, to je jedan od razloga. Ja sam ušao u sve ovo kako bih pomogao našim građanima pre svega da ih oslobodimo Srpske liste, ali i da im pomognemo kao ministarstvo. Međutim nedovoljno novca se odvaja za sever Kosova i to je vrlo lako proverljivo. Mi smo se danas sastali, nezadovoljni smo preraspodelom novca odnosno, aplikantima sa severa Kosova ne prolaze aplikacije - rekao je Radomirović.

Ističe da je to je jedini razlog i da ne postoji ništa drugo, dodajući da jedino može da radi "časno i pošteno u interesu Srba i Bošnjaka".

Naveo je da neće podneti ostavku na funkciji zamenika ministra.

- Radio sam časno i pošteno u interesu svih građana. Ako hoće, može Rašić da traži moju smenu, ali ja nemam nikakav razlog da podnesem ostavku. Želim da nastavim da pomažem sve građane bez obzira na nacionalnu i versku pripadnost - zaključio je Radomirović.

Radomirović je saopštenje o napuštanju SPO objavio i na Fejsbuku.

Kako saznajemo iz izvora bliskih stranci "Sloboda, pravda i opstanak" i ministru Rašiću, razlog razlaza između Radomirovića i Rašića je oko raspodele sredstava na severu Kosova, kao i da će, zbog toga, Radomirović početkom naredne nedelje biti smenjen s mesta zamenika ministra za zajednice i povratak.

Izvori iz Prištine, koji su insistirali da ostanu anonimni navode da postoji mogućnost i pokretanja odgovornosti i krivičnog postupka protiv Radomirovića zbog "nezakonitog trošenja sredstava".

(Kosovo Onlajn)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

RUSIJA PODRŽAVA VUČIĆEVU INICIJATIVU ZA KIM: Zaharova poslala jasnu poruku