MALI ODGOVORIO NA PROZIVKE ĐILASA: Zašto ti, majstore, nisi to uradio kada si bio na vlasti u našoj zemlji?

Novosti online

25. 09. 2024. u 11:50

MINISTAR finansija Siniša Mali je odgovorio na laži Dragana Đilasa, koje je izneo na početku trećeg dana zasedanja Skupštine Srbije.

МАЛИ ОДГОВОРИО НА ПРОЗИВКЕ ЂИЛАСА: Зашто ти, мајсторе, ниси то урадио када си био на власти у нашој земљи?

Foto: Printskrin

Mali je izjavio da Đilas licemerno govori o rebalansu budžeta i istakao da predloženi zakon za pomoć porodicama sa decom predviđa jednokratnu pomoć od 500.000 dinara za prvo dete, dok je u vreme bivše vlasti u Beogradu to bilo 32.000 dinara.

- Zakon koji je danas, poštovani poslanici, pred vama, kaže da će svako prvorođeno dete dobiti jednokratnu naknadu od 500.000 dinara od države Srbije, svako drugorođeno 600.000 dinara. U vreme uvaženog narodnog poslanika (Đilasa), jednokretna naknada za prvorođeno dete bila je 32.000 dinara. Pa zašto, majstore, to nisi uradio dok si bio 12 godina na apsolutnoj vlasti u našoj zemlji - poručio je Mali tokom skupštinske rasprave.

Mali je naveo da su kada je Đilas bio gradonačelnik u Beogradu 11 meseci kasnile isplate porodiljama, trudnicama.

- Toliko o toj brizi prema majkama, trudnicama, porodiljama i tako dalje - naveo je ministar. Mali je rekao da je bivša gradska vlast naplaćivala građanima vrtić za decu i više nego što je bilo propisano, zbog čega su roditelji podnosili tužbe i grad je morao da isplati 45 miliona evra.

Za vreme ove vlasti, vrtići su danas u Beogradu besplatni, poručio je Mali. Ministar je podsetio da je Dragan Đilas vodio ranije Nacionalni investicioni plan.

- Sećate li se bilo kakvih efekata tog plana? Osim toga da su oni zaradili pare, uzeli novac. Da li se bilo ko seća tog uzalud potrošenog novca građana Srbije? Pri čemu imate izjavu Međunarodnog monetarnog fonda koji je predložio hitno obustavljanje svih projekata iz tog plana, jer će oni poništiti sve pozitivne efekte reformi - rekao je Mali.

Kazao je da su za vreme bivše vlasti bile minimalne investicije u infrastrukturu.

- Jedva smo preživljavali, ali zato su se oni kao pojedinci bogatili. I to je ta najveća i ogromna razlika u politici koju sprovodimo danas i u politici koju ste imali priliku da vidite do 2012. godine. Pustoš, zakatančene fabrike, zatvorene fabrike, ljude koji su ostali bez posla. Danas imate Srbiju koja je stabilna, koja je jaka, koja investira nikada više, koja ima rekordan broj zaposlenih, rekordno nisku stopu nezaposlenosti, koja se potpuno promenila kada su strane i direktne investicije u pitanju - naglasio je Mali.

Predsednik stranke slobode i pravde Dragan Đilas rekao je prethodno da će ta stranka glasati za zakon kojim se povećavaju sredstva za roditelje kada dobiju dete jer je svako davanje u te svrhe dobro, ali da neće podržati rebalans.

Kako je rekao, u rebalansu je moralo je da bude povećanje plata prosvetnim i zdravstvenim radnicima do nivoa 120.000 za prosvetne radnike, početne plate i 180.000 početne plate za lekare.

BONUS VIDEO: Đilasova dvorska luda - Ćuta bacio Ustav Srbije u Skupštini i tako uvredio sve građane

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POSLE DOPINGA, JOŠ I OVO: Siner odgovorio Alkarazu: Ako ti je puno mečeva - nemoj da igraš!