PSG PROPAGIRA KURTIJEVU POLITIKU: Formiran poslanički klub sa SDA Sandžaka i PDD koji su se zalagali za Rezoluciju o Srebrenici

Novosti online

25. 09. 2024. u 12:37

POKRET slobodnih građana (PSG) formirao je poslanički klub zajedno sa Strankom demokratske akcije Sandžaka (SDA Sandžaka) i Partijom za demokratsko delovanje (PDD) Šaipa Kamberija.

ПСГ ПРОПАГИРА КУРТИЈЕВУ ПОЛИТИКУ: Формиран посланички клуб са СДА Санџака и ПДД који су се залагали за Резолуцију о Сребреници

Foto Tanjug

Ovaj potez je politički jako interesantan jer se suštinski vidi priroda politike PSG upravo kroz ono što su SDA i PDD politički propagirale. 

Novi politički saveznici PSG su upravo Stranka demokratske akcije Sandžaka i Partija za demokratsko delovanje koje su predložile Skupštini Srbije usvajanje Rezolucije o genocidu u Srebrenici, u kojoj se, između ostalog, navodi:

- Narodna skupština Republike Srbije najoštrije osuđuje genocid počinjen nad bošnjačkim narodom u Srebrenici jula 1995. godine; Proglašava se 11. jul za Dan sjećanja na genocid u Srebrenici.

Šaip Kamberi, lider PDD-a, aktivno promoviše stav da Srbija treba da prizna nezavisnost Kosova, što se poklapa sa politikom kosovskog premijera Aljbina Kurtija. Kamberi je blizak saradnik Kurtija, koji ga je ugostio u Prištini. Kurti je takođe javno podržao Partiju za demokratsko delovanje Šaipa Kamberija pred poslednje parlamentarne izbore, koji su održani u decembru 2023.

Kamberi je poznat po stavu da tzv. „Preševska dolina“ treba da bude deo dijaloga između Beograda i Prištine.

Ovim potezom, PSG se pridružuje ovim inicijativama i praktično postaje partner Samoopredeljenja u sprovođenju Kurtijevih ciljeva.

BONUS VIDEO: ŠOLAKOVCI RAZOČARANI: Vučić se uspešno izborio protiv rezolucije o Srebrenici

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ SE SUSREO SA ŠOLCOM I BERBOKOVOM: Predsednik na prijemu koji su organizovali nemački kancelar i predsednik Namibije