VULIN: Budimo blagi prema Đilasu, mnogo puta nam je pomogao

Novosti online

25. 09. 2024. u 19:19

POTPREDSEDNIK Vlade Aleksandar Vulin odgovario je Draganu Đilasu u Narodnoj skupštini Republike Srbije na laži koje je izneo u vezi sa diplomom potpredsednika vlade Srbije.

ВУЛИН: Будимо благи према Ђиласу, много пута нам је помогао

Foto Ministarstvo odbrane

- Zbog svojih političkih uverenja 1998. sam napustio aktivno bavljenje politikom i da je tad je moralo da se nađe načina da se radi. Ja nisam imao nikakvu mogućnost da "moja kompanija" odjednom postane povlašćena i da budem recimo gospodar marketinškog programa RTS-a i da zaradim više stotina miliona. Moralo je da se radi, a to znači da je moralo da se zarađuje svaki dan za hleb, a u Kragujevcu je postojala mogućnost da stepenujete ispite sa novosadskog pravnog fakulteta, a moj prosek je 9,90 na novosadskom pravnom, pitajte Marijanu Pajvančić koja mi je dala 10 iz Ustavnog prava. Dakle ja sam svoju diplomu stepenovao, položio još nekoliko ispita koji su bili različiti, meni je to bilo dovoljno da živim i radim i da živim od svog rada. Nisam siguran da baš mnogi mogu da se pohvale takvim rezultatima", izjavio je potpredsednik Vlade Aleksandar Vulin u Narodnoj skupštini Republike Srbije odgovarajući Draganu Đilasu na laži koje je izneo u vezi sa diplomom potpredsednika vlade Srbije.

- Vratio sam se u politiku posle 5. oktobra kada sam video kakav je ološ došao na vlast. Zato što smatram da niko nema pravo da dopusti da ova skupština gori još jednom i zato ću se boriti i dati sve od sebe da se tako nešto nikada više ne ponovi - naglasio je Vulin.

Potpredsednik srpske vlade je zamolio kolege poslanike da ne budu oštri prema Draganu Đilasu.

- Znate li koliko nam je puta pomogao? Znate li koliko puta nije izašao na izbore kada je trebalo da izađe, koliko puta je izašao sa svojim likom kada su ga molile opozicione kolege da ne stavi svoj lik? Znate koliko puta nam je pomogao samom svojom pojavom, svojim odelom i kravatom? Znate koliko puta nam je pomogao da ljudi razumeju za koga ne treba da glasaju bez da mi bilo šta objašnjavamo."

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POSLE DOPINGA, JOŠ I OVO: Siner odgovorio Alkarazu: Ako ti je puno mečeva - nemoj da igraš!