"VELIKA ČAST I PRIVILEGIJA" Vučić na elitnom događaju koji je okupio istaknute lidere iz celog sveta

Novosti online

26. 09. 2024. u 00:16

PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je Sastanku na visokom nivou o međunarodnoj saradnji na izgradnji kapaciteta veštačke inteligencije u koorganizaciji Narodne Republike Kine i Republike Zambije.

ВЕЛИКА ЧАСТ И ПРИВИЛЕГИЈА Вучић на елитном догађају који је окупио истакнуте лидере из целог света

Foto: Instagram

- Velika je čast i privilegija biti gost na ovom elitnom događaju koji je okupio istaknute lidere iz celog sveta, sa ciljem boljeg razumevanja veštačke inteligencije i njenih potencijala, ali i opasnosti od njene zloupotrebe.


Kao članica Alijanse za upravljanje AI i zemlja koja je odavno prepoznala značaj i predvidela vrtoglav razvoj veštačke inteligencije, Srbiji je svakako mesto na ovako prestižnom skupu, pogotovo imajući u vidu naše smele planove koji će, uz pomoć domaće pameti i velikih ulaganja, pozicionirati našu zemlju u sam vrh u ovoj oblasti.

Ovaj sastanak je ujedno i odlična platforma za razmenu mišljenja i o drugim temama na koje utiče AI, uključujući ekonomski razvoj, tržište rada, klimatske promene i izazove sa kojima se suočavaju zemlje u razvoju.

Sastanak je u skladu sa sveobuhvatnim ciljevima negovanja multilateralizma i jačanja međunarodnih odnosa. I Kina i Zambija se zalažu za ujedinjeni pristup rešavanju hitnih globalnih pitanja, čime pokazuju posvećenost saradnji koja ne zna za granice, pogotovo u vremenima koja su pred nama.

Pokrenute su važne diskusije koje bi mogle da oblikuju buduće politike i inicijative, utirući put kooperativnijoj i održivijoj globalnoj zajednici, kojoj će i naša Srbija dati pun doprinos - napisao je Vučić na Istagramu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

ŠEK ŠOKIRAO CEO SVET: Amerikanci neće uzeti zlato na Olimpijskim igrama 2028! Ovi timovi mogu do postolja!