JOŠ JEDAN DOKAZ: Opoziciju je sramota svog predloga zakona i pokušava da odloži raspravu

Novosti online

27. 09. 2024. u 11:46

I PETOG dana rasprave o rebalansu budžeta u Narodnoj skupštini vodi se polemika između poslanika vlasti i opozicije o tome ko je kriv za odugovlačenje sednice.

ЈОШ ЈЕДАН ДОКАЗ: Опозицију је срамота свог предлога закона и покушава да одложи расправу

FOTO TANJUG/ RADE PRELIĆ

Međutim, uvidom u sistem jasno se vidi ko koliko koristi vreme za raspravu koje ima svaka poslanička grupa.

Tako se nedvosmislneo vidi da poslanička grupa Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane, kao ubedljivo najveća poslanička grupa u parlamentu, ima na raspolaganju čak 140 minuta. Poslanici ove poslaničke grupe su potrošili do sada manje od 20 minuta! Ovo jasno govori o tome da poslanici SNS-a ne odugovlače sednicu unedogled, jer da to žele, mogli su da iskoriste više od polovine vremena koje imaju na raspolaganju do sada, kao što su to uradili na primer poslanici poslaničkih grupa Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa, poslanička grupa Novi DSS – POKS (NADA) Miloša Jovanovića ili poslanička grupa Narodni pokret Srbije – Novo lice Srbije Miroslava Aleksića.

Ostaje da vidimo kako će se danas ponašati poslanici opozicionih poslaničkih grupa, s obzirom na to da u prvom satu i dalje koriste svaku priliku za reč, što dalje dovodi do duže rasprave u plenumu i sve je neizvesnije da će rebalans budžeta biti izglasan danas.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

Da li znate šta su privatni dani na poslu i koja kompanija nudi ovaj benefit?