TRI NOVA MOSTA ZA SRPSKU ATINU Vučević: Neće to biti isti Novi Sad, biće bolji, lepši, bolje povezan i bezbedniji

Novosti online

02. 10. 2024. u 14:48

PREMIJER Srbije Miloš Vučević prisustvovao je potpisivanju ugovora o projektovanju i izvođenju radova na izgradnji pešačko-biciklističkog mosta preko Dunava i rekonstrukciji postojećeg tunela sa liftovima do gornjeg platoa Petrovaradinske tvrđave.

ТРИ НОВА МОСТА ЗА СРПСКУ АТИНУ Вучевић: Неће то бити исти Нови Сад, биће бољи, лепши, боље повезан и безбеднији

Foto: Printskrin/ Instagram dnevnik.rs

- Pre svega da čestitam građanima Novog Sada. Dugo se pripremao ceo projekat, nije palo s neba. Moram da kažem da je Goran Vesić, kao ministar zadužen za ovaj resor, uvek pomagao i verovao u ovaj projekat. Iako nije iz Novog Sada razumeo je značaj za grad i ambijent cele države. Sa ministrom finansija je uvek najsloženije, ali je i ministar Siniša sve podržao. Veliko hvala ekselenciji Li Mingu i kompaniji Šan Dong. Iz budžeta države izdvajamo za tri mosta u Novom Sadu. Želim da podelim sa javnošću da je kompanija dala i više nego korektnu ponudu i da znaju da naše obaveze počinju kada se suštinski završi most. Time ste relaksirali naš budžet i stvorili mogućnost da ne umanjimo intenzitet izgradnje kapitalnih investicija - rekao je Vučević.

Premijer je naglasio da će Novi Sad biti drugi grad jer će za dve godine biti urađena tri mosta.

- Neće to biti isti Novi Sad, biće bolji i lepši i biće bolje povezan i bezbedniji, a ovaj most je kao šlag na torti. Ova dva mosta su za saobraćaj veoma bitna, obilaznica oko Fruškogorskog koridora koja je rasteretila grad od teškog teretnog saobraćanja na ukazu u Novi Sad i sav onaj saobraćaj koji nema početnu i krajnju adresu u Novom Sadu, za koji sam se jako borio. Ovo nisu male stvari, ovo nisu male pare. Nikada Grad Novi Sad ne bi mogao sam da ovo izdvoji, pa čak ni sa Pokrajinskim vladom, ali je zato država našla način. Nadam se da ćemo zajednički da realizujemo mnogo projekata. Treba da organizujemo zajedničku sednicu republičke i pokrajinske vlade da vidimo koji su projekti na nivou cele pokrajine - naveo je Vučević.

On je istakao da se zajedno sa ministrom Vesićem "bori da se uradi projekat mosta Bačka Palanka - Zemun" te da bi to bio najzapadniji most u Srbiji.

- Pričali smo i o mostu koji treba da poveže Banat i Braničevski okrug i to bi bio najistočniji most, ali o tom-potom. Nećemo svi samo tražiti više para iz budžeta ne vodeći računa o finansijskoj stabilnosti naše zemlje i da se nećemo dodvoravati nikome, nego ćemo viditi politiku koja je odgovorna prema budućim generacijama. Ovo su sjajne vesti i verujem da će kineska kompanija završiti ovaj proces da ide što brže i radimo veliki drumski infrastrukturni projekat, to je auto-put Beograd - Zrenjanin - Novi Sad i to je velika stvar. Vaša kompanija se do sad pokazala kao veoma korektna i kao dobar partner. Samo ću da potvrdim još jednom da čvrsto verujem u strateški dogovor predsednika Vučića i predsednika Sija, a to je zajednica Srbije i NR Kine za zajedničku budućnost - istakao je premijer.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

NIJE PROBLEM KAD MLADI IGRAČI POGREŠE, PROBLEM JE KAD TO URADE ISKUSNI! Vladan Milojević nakon poraza Zvezde od Intera u Ligi šampiona