POTPUNA PODRŠKA ZA PROJEKTE: Brnabićeva razgovarala sa šefom Misije OEBS-a u Srbiji Janom Bratuom

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

02. 10. 2024. u 18:03

PREDSEDNICA Skupštine Srbije Ana Brnabić istakla je danas, u razgovoru sa sa šefom Misije OEBS-a Janom Bratuom, da u potpunosti podržava sve OEBS-ove projekte, koji će dovesti do jačanja parlamentarizma u Srbiji i osnaživanja inkluzivnosti najviše zakonodavne institucije u zemlji.

ПОТПУНА ПОДРШКА ЗА ПРОЈЕКТЕ: Брнабићева разговарала са шефом Мисије ОЕБС-а у Србији Јаном Братуом

FOTO TANJUG/ Narodna skupština Republike Srbije/ Peđa Vučković/

Kako je saopšteno iz Skupštine Srbije, predsednica parlamenta je sa Bratuom razgovarala o uspostavljajnu saradnje između Narodne skupštine i OEBS-a u nekoliko oblasti, kao što su osnivanje Zelenog-resursnog centra, pristupačnost osoba sa invaliditetom Narodnoj skupštini i obuka za pripadnike stručne službe koji pomažu rad poslaničkih grupa.

Brnabić je, govoreći o ideji osnivanja Zelenog-resursnog centra, istakla da je dobro što je zaštita životne sredine postala jedna od važnih tema u našem društvu.

Zeleni-resursni centar će obezbediti pristup naučno zasnovanim činjenicama i time u mnogome pomoći kvalitetnijoj debati u parlamentu, od koje će krajnju korist imati svi građani Srbije.

FOTO TANJUG/ Narodna skupština Republike Srbije/ Peđa Vučković/

Brnabić je zahvalila Bratuu na svoj podršci koju OEBS pruža Srbiji u različitim oblastima, te da je srećna što sa funkcije predsednice skupštine ima priliku da jača parlamentarnu saradnju sa ovom instutucijom.

Bratu je rekao da su upravo to ciljevi koje Misija OEBS-a želi da ostvari u saradnji sa Narodnom skupštinom, te da je podrška predsednice u njihovom sprovođenju od izuzetnog značaja.

On je naglasio da će OEBS predano raditi sa Narodnom skupštinom, kako bi sve planirane projekte sproveli u delo u što je moguće bržem roku i time doprineli efikasnijem i boljem funkcionisanju parlamenta.

(Tanjug)

BONUS VIDEO: OPOZICIJA BI DA SRUŠI SVE ŠTO JE VUČIĆ NAPRAVIO U SRBIJI: Zelenović poručio da "mora sve da stane";

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

DA LI JE TEŽE ODGAJATI ĆERKE ILI SINOVE? Naučnici dali odgovor - evo koje mame i tate će drastično brže ostariti