VUČIĆ O IZJAVI ITALIJANSKOG MINISTRA O STANJU NA KiM: Ne vidim nikakve sukobe, iako ih Kurti provocira svaki dan

Novosti online

03. 10. 2024. u 15:36

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić je tokom obraćanja iz Subotice gde je obišao završne radove na izgradnji novog objekta Železničke stanice, govorio i o izjavi Gvida Krozeta, italijanskog ministra odbrane.

ВУЧИЋ О ИЗЈАВИ ИТАЛИЈАНСКОГ МИНИСТРА О СТАЊУ НА КиМ: Не видим никакве сукобе, иако их Курти провоцира сваки дан

FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Naime, Vučić je upitan da prokomentariše izjavu italijanskog ministra odbrane Krozeta koji strahuje od "kosovske krize".

- Ne vidim nikakve sukobe, iako ih Kurti provocira svaki dan. Mi moramo da snažimo, idemo napred, da čuvamo svoj narod, da se borimo za njegove interese. Svako ima pravo da misli šta želi. Nemojte da vas podsećam da sam ja do sada bio u pravu. Ja sam vam predvideo i ovo na Bliskom istoku, iako ste mi se svi smejali i govorili "drama kvin". Kao što vidite najteža situacija i u Ukrajini i na Bliskom istoku. Ne predviđam Srbiji ratove, vreme je da živimo u miru i nada se da nam se rat nikada neće dogoditi. Italija je zvanično postala partner za Sajam turizma, to je vest od danas, Meloni će uskoro kod nas, u naredna 3,4 meseca. Pre toga ćemo još sastanaka sa Italijom da imamo, sa kojom ćemo bilateralnu saradnju za još jedan stepenik više da podignemo. To su naši veoma dobri partneri - kazao je Vučić.

BONUS VIDEO: Opozicija priznala: Protesti protiv litijuma su politički, a cilj je ponavljanje Petog oktobra!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (30)

IMALA TEMPERATURU ŠEST MESECI: Niko nije znao šta joj je, a onda su joj saopštili strašne vesti