SUTRA OTVARANJE OBILAZNICE OKO GORNJEG MILANOVCA: Prisustvuje i predsednik Vučić

Tanjug

03. 10. 2024. u 17:50

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće u petak, 4. oktobra, otvaranju obilaznice oko Gornjeg Milanovca, saopštila je danas Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

СУТРА ОТВАРАЊЕ ОБИЛАЗНИЦЕ ОКО ГОРЊЕГ МИЛАНОВЦА: Присуствује и председник Вучић

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Otvaranje će poćeti u 11 časova.

Projekat obilaznice obuhvatao je izgradnju nove saobraćajnice od Gornjeg Milanovca do Klatičeva u dužini od 4,78 kilometara i rekonstrukciju postojećeg državnog puta od Klatičeva do Takova u dužini od 4,70 kilometara, a vrednost radova je 30,5 miliona evra.

Izgradnjom obilaznice oko Gornjeg Milanovca tranzitni saobraćaj će u potpunosti bio razdvojen od lokalnog koji prolazi kroz to mesto, biće izmešten iz gradskog jezgra i direktno će opštinu povezati sa auto-putem "Miloš Velki", pa teretni saobaćaj više neće prolaziti kroz sam centar grada.

Puštanjem u saobraćaj te obilaznice za oko 25.000 stanovnika Gornjeg Milanovca život će biti značajno kvalitetniji, jer će se bez većeg zadržavanja prolaziti gradskim jezgrom, a skratiće se i vreme putovanja svim putničkim vozilima od Gornjeg Milanovca do Takova.

Izmeštanjem svog kamionskog i teretnog saobraćaja iz centra Gornjeg Milanovca, kako kaže predsednik te opštine Dejan Kovačević, osim bržeg dolaska na sam auto-put, uticaće se i na ekologiju, ali i na bezbednost svih učesnika u saobraćaju, kao i privredni razvoj Gornjeg Milanovca.

Prema njegovim rečima, obilaznica oko Gornjeg Milanovca je deo pristupne saobraćajnice auto-putu "Miloš Velki" preko petlje Takovo i njenom izgradnjom se tranzitni saobraćaj u potpunosti razdvaja od lokalnog koji prolazi kroz grad.

- Obilaznica oko Gornjeg Milanovca je njen zvaničan naziv, ali mi više volimo da kažemo pristupnica auto-putu ’Miloš Veliki’ - rekao je Kovačević za Tanjug i dodao da je dosad za pristup samoj petlji Takovo, od izgradnje novog auto-puta, korišćena stara trasa i stotine kamiona je dnevno prolazilo kroz centar Gornjeg Milanovca što je često dovodilo do zakrčenja saobraćaja.

Kovačević naglašava da će završetkom obilaznice, obezbediti nesmetani prolaz svim kamionima, što je, kako kaže, veoma značajno za industriju i doprineće privrednom razvoju Gornjeg Milanovca.

- Bez dobrih saobraćajnica nema razvoja ni jednog kraja, pa tako ni Gornjeg Milanovca. Auto-put Miloš Velike je već potpuno promenio perspektivu, ne samo Gornjeg Milanovca, već i čitavog moravičkog okruga - rekao je on.

Dodao je da je potencijale industrijske proizvodnje u Gornjem Milanovcu, kao i potrebu da je tom gradu potrebna jedna posebna saobraćajnica pre svega za teretna vozila kako bi mogli lakše da se uključe i da koriste auto-put, "prepoznao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić i na tome su mu svi građani ove opštine zahvalni".

Kovačević je podsetio i da je izgradnja obilaznice počela odmah nakon potpisivanja Ugovora o saradnji između Ministarstva građevinarstva, sobraćaja i infrastrukture i kineske kompanije "Power Construction Corporation of China Limited", krajem 2021. godine, pošto su bili spremni kompletni projekti i dobijene građevinske dozvole, što je uradio Saobraćajni institut CIP, nakon čega se užurbano krenulo u izgradnju.

BONUS VIDEO: OPOZICIJA JE NAŠ SAVEZNIK Poslušajte kako Kokanović preti: Služićemo se i nedozvoljenim sredstvima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (18)

DA LI JE TEŽE ODGAJATI ĆERKE ILI SINOVE? Naučnici dali odgovor - evo koje mame i tate će drastično brže ostariti