VEOMA ZAPAŽENE AKTIVNOSTI KONTAKT CENTRA: Ministarstvo informisanja i telekomunikacija neumorno radi na edukaciji dece u digitalnom svetu

Novosti online

05. 10. 2024. u 11:24

MINISTARSTVO informisanja i telekomunikacija sa zadovoljstvom saopštava da je tim Nacionalnog kontakt Ministarstva informisanja i telekomunikacija za bezbednost dece na internetu tokom septembra realizovao čak 10 obrazovnih programa u osnovnim školama i sportskim kampovima širom Srbije.

ВЕОМА ЗАПАЖЕНЕ АКТИВНОСТИ КОНТАКТ ЦЕНТРА: Министарство информисања и телекомуникација неуморно ради на едукацији деце у дигиталном свету

Foto: Ministarstvo

Interaktivnim radionicama prisustvovalo je gotovo pet stotina mališana, pedeset bibliotekara, trideset i šest sportskih trenera i skoro dve stotine roditelja.

Sa ponosom ističemo i da je tim stručnjaka Nacionalnog kontakt centra za bezbednost dece na internetu u mesecu za nama učestvovao na 13. Sajmu sporta pod sloganom „SPORT JE ŽIVOT – ŽIVOT JE SPORT“ i tokom trajanja sajma svim zainteresovanim posetiocima, deci, roditeljima i sportskim trenerima pružao dragocena znanja o opasnostima koje vrebaju na internetu, kao i načinima za njihovu efikasnu i blagovremenu prevenciju.

Ovom prilikom posebno se zahvaljujemo i Bibliotekarskom društvu Srbije sa kojim je Ministarstvo, tokom jedne od  radionica Kontakt centra realizovane u Osnovnoj školi ,,Vuk Karadžić“ u Stepojevcu potpisalo ,,Sporazum o saradnji u oblasti bezbednosti i zaštite dece pri korišćenju informaciono-komunikacionih tehnologija“.

Potpisivanjem ovog sporazuma nastavljen je proces povezivanja Kontakt centra sa reprezentativnim udruženjima u čitavom nizu različitih delatnosti.

U predstojećem periodu Ministarstvo i Kontakt centar nastaviće sa intenzivnim sprovođenjem aktivnosti i neumornim radom na daljoj promociji i širenju neophodnog znanja o bezbednosti dece u digitalnom svetu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

START(AP)OVALA  JOŠ JEDNA UNIVERZUM AVANTURA: Projekat kompanije Mozzart bliži se velikom finalu