OPOZICIJA LUPA KAO OTVOREN PROZOR: Izmislili „litijumsku alijansu“ u koju nas je Vučić učlanio!

Novosti online

08. 10. 2024. u 13:13

TOKOM rasprave o predlogu zakona o zabrani istraživanja i iskopavanja litijuma i bora, opozicija je prešla na naredni nivo obmanjivanja građana koji podrazumeva izmišljanje saveza i organizacija!

ОПОЗИЦИЈА ЛУПА КАО ОТВОРЕН ПРОЗОР: Измислили „литијумску алијансу“ у коју нас је Вучић учланио!

Foto: Printskrin

Tako je Danijela Nestorović, ovlašćeni predlagač zakona ispred čitave opozicije, pitala predsednika Vučića zašto je u Hamburgu učlanio Srbiju u „litijumsku alijansu“, koja, uzgred budi rečeno, ne postoji.

Nestorovićeva je poručila Vučiću da obmanjuje narod i da se u „litijumskoj alijansi“ već sve dogovorio. „Nemojte da zaluđujete ovaj narod. Predsednik države nam šalje informaciju da nas je učlanio u tu neku litijumsku alijansu. Nemojte onda da lažete narod da mi tek tako pričamo o nekom zakonu, kada ste se vi već sve dogovorili. Šta ćemo mi u litijumskoj alijansi ako nećemo rudnik“, upitala je Nestorovićeva.

Predsednica parlamenta Ana Brnabić morala je da je prekine i da je kulturno zamoli da ne obmanjuje javnost u Srbiji i upitala je da joj objasni šta je to litijumska alijansa. „Ja se izvinjavam, ali uz svu najbolju volju, ja vas molim da ne pričate neistine! Kakva litijumska alijansa!? Ajde nam pokažite svima gde postoji ta litijumska alijansa? Ko je organizoivao i osnovao litijumsku alijansu i ja ću se vama izviniti. Ali ako ne postoji litijumska alijansa, da onda vi pred svim građanima Srbije kažete da govorite neistine. Dakle, ne da lažete već da govorite neistinu. Hajde, nemojte molim vas, dajte malo poštovanja prema ovom domu. Vi, ljudi, ne znate više šta pričate“, poručila je Brnabićeva.

Nakon toga, Nestorovićeva je nevešto pokušala da se opravda sledećim rečima: „Možda je trebalo da kažem pod znacima navoda...“ na šta joj je Brnabićeva odmah odgovorila. „Evo da građani Srbije čuju, da je posle samo 30 sekundi poslanica rekla da ne postoji litijumska alijansa“, rekla je Brnabićeva.

Istini za volju, predsednik Vučić učestvuje na Hamburškoj konferenciji o održivosti, koja, prema rečima organizatora, u vreme rastućih geopolitičkih kriza, promoviše multilateralnu razmenu, podstiče otvoreni dijalog i ima za cilj jačanje uloge i poverenja u međunarodna partnerstva. Tokom dva dana konferencije planirane su brojne diskusije koje su fokusirane na dizajn političkih okvira za zajedničko delovanje i stvaranje iskoraka za postizanje Ciljeva održivog razvoja do 2030. godine. Na konferenciji inače učestvuje i Nemački kancelar Olaf Šolc, pa zaista nije do kraja jasno kako je Danijela Nestorović od Hamburške konferencije o održivom razvoju videla „litijumsku alijansu”.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SEDAM PUTA DOBIO NA LOTOU: Otkrio svima svoje trikove

SEDAM PUTA DOBIO NA LOTOU: Otkrio svima svoje trikove

VEROVATNO svi ljudi na svetu u nekom trenutku razmišljaju o tome šta bi učinili kada bi pobedili na lotou. Neki bi spiskali novac na luksuzne automobile, egzotične odmore ili novu odeću, dok drugi razmišljaju o otplati hipoteka ili kupovini kuće ili stana.

07. 10. 2024. u 17:45

Komentari (0)

OTVOREN KONKURS ZA DODELU NAGRADA TURISTIČKI CVET: Najprestižnije priznanje za razvoj turizma u Srbiji