KO O ČEMU – DRAGOMIR ANĐELKOVIĆ O BIA

Novosti online

10. 10. 2024. u 12:35

TRAGOM ostrašćenih i vrlo otrovnih tvrdnji koje je politički analitičar Dragomir Anđelković, zvani „Draža“, izneo tokom nedavnog gostovanja na za takvu vrstu propagande pogodnom portalu „Srbin Info“, kod vlasnika i urednika ovog medija Dejana Petra Zlatanovića, da navodno poznaje brojne pripadnike BIA, naši dobro obavešteni izvori kažu da je to apsolutno tačno.

КО О ЧЕМУ – ДРАГОМИР АНЂЕЛКОВИЋ О БИА

Foto: "Novosti"

Naime, kako ekskluzivno saznajemo, Anđelković je zaista, vođen specifičnom karakternom fascinacijom službama bezbednosti, ali i nadama da bi to moglo biti i materijalno isplativo, proteklih godina nastojao da se „sprijatelji“ sa što više pripadnika BIA, u čijem je društvu često viđan po beogradskim kafanama. Međutim, kao što to ume da bude slučaj, ova „druženja“ su, prema tvrdnjama nekadašnjih najbližih Anđelkovićevih saradnika, dobila i službeni karakter pa je vrlo brzo angažovan kao tajni saradnik na materijalnoj osnovi.

Međutim, iako je Anđelković BIA potkazivao uglavnom svoje bliske prijatelje i saradnike iz desničarskih i proruskih organizacija, u bezbednosnim službama je uvek provejavala određena sumnja u pogledu njegovih potencijalnih prikrivenih i krajnje sumnjivih veza sa hrvatskom stranom, koje datiraju još iz vremena kontakata sa kontroverznim hrvatskim diplomatom Miljenkom Pekićem, koji je pre više od 10 godina službovao u Srbiji.

Ipak, Anđelkovićeva saradnja sa srpskom službom nije dugo potrajala pošto je, kako saznajemo, BIA u jednom momentu, sa obrazloženjem da su njegovi podaci loši i neupotrebljivi, odbila da dalje plaća takve „usluge“. To bi definitivno mogao biti i ključni razlog za njegovu ozlojeđenost prema tajnoj službi, što dodatno ilustruje i to da je kasnije, vidno revoltiran, dolazio na prijavnicu BIA u Ulici kraljice Ane u Beogradu, zahtevajući da bude primljen i uvažen, nakon čega ga je obezbeđenje oteralo.

Imajući sve to u vidu, potpuno je logična njegova malicioznost, gde dojučerašnjim „prijateljim“ iz BIA zamera na tome što su potomci komunističkih funkcionera UDBE. Međutim, to je istovremeno i krajnje licemerno, pogotovo ako se ima u vidu da je njegov otac bio visoki funkcioner državnog spoljnotrgovinskog preduzeća „Progres“, koji je najveći deo karijere u komunističkom režimu proveo u inostranstvu i ostavio mu u nasledstvo veliki broj nekretnina u Beogradu, od čijeg izdavanja Anđelković i danas lagodno živi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠVEDSKI DOKUMENTARAC: Hrvatski teroristi srušili JAT-ov avion 1972, pad preživela samo stjuardesa Vesna Vulović

ŠVEDSKI DOKUMENTARAC: Hrvatski teroristi srušili JAT-ov avion 1972, pad preživela samo stjuardesa Vesna Vulović

JAT-ov avion “McDonnell Douglas DC-9” eksplodirao je tokom leta između Kopenhagena i Zagreba 26. januara 1972. i srušio se blizu sela Srpska Kamenjica, u tadašnjoj Čehoslovačkoj. Avion kojim su upravljali kapetan Ludvik Razdrih i kopilot Ratko Mihić raspao se na više delova i nakon nekoliko minuta slobodnog pada završio na livadi na rubu šume.

10. 10. 2024. u 13:47

Komentari (0)

HAG DONEO NOVU ODLUKU O ŠEŠELJU: Nezvani gost dolazi u Srbiju?