VUČIĆ SA ČEŠKIM ŠEFOM DIPLOMATIJE: Zatražio sam podršku i pojačan angažman zbog sve težeg položaja Srba na KiM

Tanjug

11. 10. 2024. u 10:30 >> 10:50

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ministrom inostranih poslova Češke Janom Lipavskim.

ВУЧИЋ СА ЧЕШКИМ ШЕФОМ ДИПЛОМАТИЈЕ: Затражио сам подршку и појачан ангажман због све тежег положаја Срба на КиМ

FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

- Dobar i otvoren razgovor sa @jan_lipavsky o aktuelnim geopolitičkim i regionalnim dešavanjima, našem evropskom putu i jačanju bilateralnih odnosa Srbije i Češke.

- Ministru sam preneo zabrinutost zbog sve težeg položaja Srba na Kosovu i Metohiji i zatražio podršku i pojačan angažman Praga, ali i drugih evropskih prestonica, u cilju zaštite bezbednosti i prava srpskog stanovništva.

-Zahvalio sam Češkoj na podršci evropskim integracijama Srbije i izrazio nadu da će i ostale zemlje članice prepoznati napredak Srbije i omogućiti nam nove korake u cilju približavanja punopravnom članstvu.

- Naše dve zemlje i dva naroda imaju dobre odnose koje je potrebno dodatno ojačati i proširiti, posebno u oblastima privrede, trgovine i investicija - napisao je Vučić na Instagramu.

Pored Vučića sastanku prisustvuje i ministar spoljnih poslova Marko Đurić i ministarka za evropske integracije Tanja Miščević.

FOTO TANJUG/ STRAHINjA AĆIMOVIĆ

Ministar Lipavski danas će se sastati i sa premijerom Srbije Milošem Vučevićem, ministrom spoljnih poslova Markom Đurićem i predsednicom Narodne skupštine Anom Brnabić.

FOTO TANJUG/ STRAHINjA AĆIMOVIĆ

Nakon sastanka sa ministrom Lipavskim, biće priređen svečani doček za predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana, koga će dočekati Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OSVOJIO JE ONO ŠTO JE NAJVIŠE ŽELEO: Federer u Šangaju, da li će gledati Novakov meč? (VIDEO)