OVIH 11 SPORAZUMA SU POTPISALE SRBIJA I TURSKA: Memorandumi o međusobnoj saradnji dve zemlje

Novosti online

11. 10. 2024. u 13:42

SRBIJA i Turska potpisale su danas 11 različitih sporazuma i memoranduma o međusobnoj saradnji u prisustvu predsednika Aleksandra Vučića i Redžepa Tajipa Erdogana.

ОВИХ 11 СПОРАЗУМА СУ ПОТПИСАЛЕ СРБИЈА И ТУРСКА: Меморандуми о међусобној сарадњи две земље

FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Memorandum o razumevanju između Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Turske - Agencije za upravljanje katastrofama i vanrednim situacijama u oblasti upravljanja katastrofama i vanrednim situacijama, potpisali su potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić i predsednik AFAD-a Okaj Memiš.

Memorandum o razumevanju o saradnji u oblastima rada, zapošljavanja i socijalne sigurnosti između Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije i Ministarstva za rad i socijalnu sigurnost Republike Turske, potpisali su ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović i ministar inostranih poslova Hakan Fidan.

FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Memorandum o razumevanju između Ministarstva privrede Republike Srbije i Ministarstva industrije i tehnologije Republike Turske, potpisali su ministarka privrede Adrijana Mesarović i ministar industrije i tehnologije Mehmet Fatih Kadžzir.

Memorandum o razumevanju između Ministarstva rudarstva i energetike Republike Srbije i Ministarstva energetike i prirodnih resursa Republike Turske u oblasti energetske tranzicije, potpisali su ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović i ministar energetike i prirodnih resursa Alparslan Bajraktar.

Potpisana je i Odluka broj 1/2024 Zajedničkog komiteta ustanovljenog Sporazumom o slobodnoj trgovini između Republike Srbije i Republike Turske o izmeni Sporazuma o slobodnoj trgovini između Republike Srbije i Republike Turske zamenom Protokola II o definiciji pojma "proizvodi sa poreklom" i metodama administrativne saradnje, a potpisnici su ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović i ministar trgovine Turske Omer Bolat.

Memorandum o razumevanju između Ministarstva sporta Republike Srbije i Ministarstva omladine i sporta Republike Turska u oblasti sporta, potpisali su ministar sporta Zoran Gajić i ministar omladine i sporta Osman Aškin Bak.

Memorandum o razumevanju u oblasti omladine između Ministarstva omladine i turizma Republike Srbije i Ministarstva omladine i sporta Republike Turske, potpisali su ministar turizma i omladine Husein Memić i njegov kolega Osman Aškin Bak.

FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Memorandum o razumevanju u oblasti medija i informisanja između Ministarstva informisanja i telekomunikacija Republike Srbije i Direktorata za komunikacije predsedništva Republike Turske, potpisali su ministar informisanja i telekomunikacija Dejan Ristić i predsednik Direktorata za komunikacije Predsedništva Republike Turske Fahretin Altun.

Protokol o saradnji između grada Beograda Republika Srbija i gradske opštine Gazijantep Republika Turska, potpisali su gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić i gradonačelnica Gazijantepa Fatma Šahin.

Protokol o saradnji između Državnog arhiva Srbije i Direktorata Državnih arhiva Predsedništva Republike Turske, potpisali su direktor Državnog arhiva Srbije Miroslav Perišić i direktor Direktorata Državnih arhiva Predsedništva Republike Turske Muhamet Ahmet Tokdemir.

Akademski memorandum o razumevanju između Istorijskog instituta Beograd i Ataturkovog vrhovnog saveta za kulturu, jezik i istoriju Turskog istorijskog društva Republike Turske, potpisali su direktor Istorijskog instituta Beograd Aleksandar Rastović i predsednik Turskog istorijskog društva Juksel Ozgen.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Kako izabrati kvalitetan probiotik?