KURTI SVAKODNEVNO NASTAVLJA TEROR NAD SRBIMA: Vučević se sastao sa Karolin Zijade - Razgovarali o aktuelnoj situaciji na Kosovu i Metohiji

Novosti onlajn

18. 10. 2024. u 13:24

PREDSEDNIK Vlade Republike Srbije Miloš Vučević sastao se danas sa specijalnom predstavnicom generalnog sekretara i šeficom Misije privremene uprave Ujedinjenih nacija na Kosovu i Metohiji (UNMIK) Karolin Zijade sa kojom je razgovarao o aktuelnoj situaciji na Kosovu i Metohiji.

КУРТИ СВАКОДНЕВНО НАСТАВЉА ТЕРОР НАД СРБИМА: Вучевић се састао са Каролин Зијаде - Разговарали о актуелној ситуацији на Косову и Метохији

Foto: Tanjug/Slobodan Miljević

Premijer je izrazio zabrinutost zbog aktuelne situacije na Kosovu i Metohiji i jednostranih poteza Prištine koji ne doprinose smirivanju tenzija, već naprotiv otežavaju položaj Srba u južnoj srpskoj pokrajini i vode ka destabilizaciji situacije u celom regionu.

Predsednik Vlade je naglasio da Kurti svakodnevno nastavlja pritisak i teror nad Srbima i da time želi da im poruči da ne mogu da ostanu i opstanu na Kosovu i Metohiji. Antisrpska politika je jedini Kurtijev politički program, koji nudi svojim biračima, pred izbore koji su zakazani za februar 2025. godine, u nedostatku ekonomskog i socijalnog programa, dodao je premijer.

Vučević je istakao da je Vlada Srbije istrajna u rešavanju svih izazova i da će ostati posvećena očuvanju mira i stabilnosti u interesu čitavog regiona, kao i da je neophodno izvršiti međunarodni pritisak na Prištinu kako bi dijalog sa Beogradom bio nastavljen i kako bi bio zaustavljen teror nad srpskim narodom.

Šefica UNMIK-a Karolin Zijade izrazila je zabrinutost zbog dešavanja koja utiču na ekonomska i socijalna prava Srba i ostalog nealbanskog stanovništva na Kosovu i Metohiji i naglasila da je bitno da se sva pitanja rešavaju u okviru dijaloga Beograda i Prištine.

Zijade je potvrdila nepokolebljivu posvećenost UNMIK-a poštovanju i zaštiti ljudskih prava, uključujući princip jednakosti i nediskriminacije, što je jedan od stubova okvira ljudskih prava.

Ona je pohvalila i učešće predstavnika Vojske Srbije u mirovnim misijama UN, čime se pokazuje spremnost Srbije da preuzima odgovornost za globalnu bezbednost.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OTERAO IH U PENZIJU: Vilander o rivalstvu Đokovića sa Nadalom i Federerom