BLISKI ODNOSI U VIŠE OBLASTI: Razmenjeni memorandumi o saradnji između Srbije i Kraljevine Esvatini

Novosti onlajn

19. 10. 2024. u 12:29

SRBIJA i Kraljevina Esvatini razmenili su danas memorandume o međusobnoj saradnji u više oblasti, u prisustvu predsednika Srbije i kralja Msvatija Trećeg.

БЛИСКИ ОДНОСИ У ВИШЕ ОБЛАСТИ: Размењени меморандуми о сарадњи између Србије и Краљевине Есватини

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

Razmenjen je Memorandum o razumevanju između Vlade Srbije i Vlade Kraljevine Esvatini o saradnji u trgovini i investicijama, a potpisnici su ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović i ministar trgovine Manoba Kumalo.

Memorandum o razumevanju o saradnji u oblasti visokog obrazovanja između Vlade Srbije i Vlade Kraljevine Esvatini razmenili su ministar spoljnih poslova Marko Đurić i ministar obrazovanja Oven Numalo.

Memorandum o razumevanju između Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Srbije i nadležnog organa Esvatinija iz oblasti informacionih, komunikacionih tehnologija i veštačke inteligencije, razmenili su ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i ministar informaciono-komunikacionih tehnologija Savana Mazija.

Memorandum o razumevanju između Ministarstva turizma i omladine Srbije i Ministarstva turizma i zaštite životne sredine Kraljevine Esvatini o saradnji u oblasti turizma, razmenili su ministar turizma i omladine Husein Memić i ministar spoljnih poslova Polile Šakantu.

Memorandum o razumevanju između Ministarstva informisanja i telekomunikacija Srbije i nadležnog organa Esvatinija o saradnji u oblasti telekomunikacija, poštanskih usluga, digitalnih veština i drugo, razmenili su ministar informisanja i telekomunikacija Dejan Ristić i ministar informaciono-komunikacionih tehnologija Savana Mazija.

Memorandum o razumevanju između Naučno-tehnološkog parka Novi Sad i Kraljevskog naučno-tehnološkog parka Esvatini i Komisije za komunikacije Esvatinija u oblasti veštačke inteligencije, uključujući velike jezičke modele i generativne tehnologije veštačke inteligencije, razmenili su direktor Naučno-tehnološkog parka Novi Sad Srđan Kolaković, direktor Instituta za veštačku inteligenciju Dubravko Ćulibrk, zamenik direktora Univerziteta Evatin Džastis Tvala i direktor Departmana za informatiku Univerziteta Esvatini Andile Metula.

BONUS VIDEO:

80 godina od oslobođenja Beograda

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAKOVIM RIVALIMA SE OVO NEĆE SVIDETI: Đoković poslao moćnu poruku