ALADIN PAUČINAC – EKSTREMISTA KOJI NASILJE VIDI KAO „LEGITIMAN“ VID POLITIČKE BORBE

Novosti online

21. 10. 2024. u 20:13

POJEDINI samozvani lideri opozicije su iskoristili odluku Fudbalskog saveza Srbije da zabrani prisustvo publike na utakmici između Novog Pazara i Partizana kao povod za organizovanje današnjeg divljanja huligana novopazarskim ulicama.

АЛАДИН ПАУЧИНАЦ – ЕКСТРЕМИСТА КОЈИ НАСИЉЕ ВИДИ КАО „ЛЕГИТИМАН“ ВИД ПОЛИТИЧКЕ БОРБЕ

Foto: Novosti

Naime, nakon bezuspešnih pokušaja da se infiltriraju prvo među „ekologe“, a zatim i prosvetare, sada  su odlučili da pod maskom fudbalskih huligana organizuju nerede i destrukciju, kako bi nastavili sa generisanjem osećaja nesigurnost među građanima Srbije, u nadi da će se na taj način dokopati vlasti, jer su od izbora, kao legitimnog puta, već odavno odustali.

O pozadini današnjeg ispoljavanja nezadovoljstva novopazarskih „ljubitelja fudbala“ dovoljno govori to što su ulične nerede, tokom kojih je povređeno više pripadnika policije, organizovali i predvodili aktivisti „Inicijative slobodnih građana“, na čelu sa Aladinom Paučincem, doduše uz podršku pojedinih pravih fudbalskih huligana i ekstremista iz navijačkih grupa „Torcida“ i „Ekstremi“.

Podsećamo da je Paučinac letos bio „ekolog“, koji je zbog „brige za životnu sredinu“ ispred svoje organizacije pružao intenzivnu podršku protestima protiv eksploatacije litijuma, koje su organizovali lideri Narodnog pokreta Srbije, Novog DSS, Dveri i pristalice Branimira Nestorovića.

Na osnovu toga može se pogrešno zaključiti da je ovaj nekadašnji sitni kriminalac, uz prethodno navedene „političare“, sada  „evoluirao“ u fudbalskog huligana, koji je usled žarke želje da prisustvuje utakmici spreman da nasrne na policiju. Međutim, animozitet Paučinca prema policiji datira još od ranije, kada je zbog prodaje krijumčarene robe i sitnih finansijskih malverzacija, tokom 2012. godine uhapšen, prilikom pokušaja da pobegne iz države. Nakon toga se priključio ekstremnoj političkoj stranci „SDA Sandžaka“ Sulejmana Ugljanina, ali je ubrzo napustio tu političku opciju, ocenjujući je kao previše „umerenu“, uz komentar da se Ugljanin ne zalaže dovoljno za „otcepljenje Sandžaka“.

Kao izraziti promoter mržnje prema Srbiji i svemu srpskom, Paučinac je ubrzo stupio u saradnju sa organizacijama „Građanske inicijative“ i „Komitet pravnika za ljudska prava“, preko kojih je na kraju došao u kontakt i sa prethodno pomenutim „liderima opozicije“, sa kojima je prošao ceo put od borbe „protiv nasilja“, preko „ekologije“ do „fudbala“.

Međutim, Paučinac je tokom celokupnog perioda svog aktivizma, za razliku od njegovih sadašnjih mentora, bio dosledan u jednom stavu. Taj stav je izrazita mržnja prema srpskom narodu, u skladu sa čim je, nevezano zato da li se „bori“ protiv nasilja, zagađenja ili uskraćivanja prava ljubiteljima fudbala, Srbiju nazivao „fašističkom“ i „genocidnom“, pozivajući na pokolj i istrebljenje srpskog naroda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Sanjajte, verujte, trenirajte – Pavlović otvorio mini-pič teren u rodnom Šapcu!