СТУДИЈА коју су спровели Универзитет Харвард и Универзитет Британске Колумбије поставила је следеће питање: "Да ли људи који чешће примећују и осећају захвалност за позитивна искуства живе дуже?"
БЕЗ обзира на то да ли сте за сопственом трпезом, у ресторану на мору, роштиљате у природи или сте купили оброк на киоску брзе хране, будите на опрезу јер је током лета тровање храном много чешће него у другим периодима године.
СВИ они којим имају постављену дијагнозу инсулинске резистенције, морају да прихвате чињеницу да ће ради очувања здравља бити неопходно да мењају начин исхране и рекреативне навике. Јер, физичка активност, уз одговарјући јеловник је кључни регулатор осетљивости ткива на инсулин.
НАУЧНИЦИ све више истичу значај флавоноида - моћних биљних једињења која се налазе у воћу, поврћу, чају и тамној чоколади - као кључних савезника у борби против старења и хроничних болести.
Коментари (0)