СВАКЕ године иста сцена: неко је већ подгрејао јаја „да не пуцају“, неко их је фарбао природно „као у стара времена“, а неко је решио да купи све готово. Ипак, када дође тренутак куцкања, настаје права мала породична драма: ко с ким први, с које стране, колико пута – и, наравно, ко побеђује. А да ли ико од нас зна како се то правилно ради?
ПЕТАР Џаџић, један од најлуциднијих критичарских гласова у другој половини ХХ века, посветио је, не случајно, читаву студију о Велибору Глигорићу , улазећи у генезу самог Глигорићевог критичког ангажмана, који је често деловао погубно у српској критици.
ЗАШТО је кафа толико скупа и зашто је све скупља? Зашто толико брзо расту цене, а ценовни скокови су толико чести? Нема тог становника Србије који се не упита исто када уђе у било коју продавницу, када погледа било ког произвођача, када и летимично прелети по рафовима у маркетима на којим је смештена кафа.
Коментари (1)