ПИЛЕЋИ ПАПРИКАШ СА КНЕДЛАМА: Рецепт за здрав оброк "на кашику" уз обавезну проју (ВИДЕО)
РАЈ за уста и стомак.
За пилећи паприкаш са кнедлама је потребно:
500 гр пилећег меса
1 јаје
ловоров лист
2 шаргарепе
1 главица лука
1 зеленa паприкa
1 шоља парадајза куваног или млевеног
1 кашичица алеве паприке
1 кашикa брашна
1/2 кашике гриза
1 кашика сувог зачина
50 мл. уља
першунов лист
со
бибер
Како се припрема пилећи паприкаш:
На уљу издинстати сецкан лук, додати сецкану шаргарепу, као и сецкану зелену паприку. Кад се издинста додати пилетину, па још динстати.
Додати алеву паприку, зачин суви и со, ловоров лист и куван парадајз, па налити водом. Кад се већ месо скувало умутити јаје у мању чинију са кашиком брашна и мало гриза, додати врло мало воде и 1 кашичицу уља па изједначити.
Кашичицом вадити кнедлице и убацити у паприкаш. Оставити да се још кува 10 минута док кнедле не омекну.
Додати мало бибера и першуновог листа. Паприкаш је готов. Пријатно. Уз паприкаш идеално иде и мекана проја.
Проја - састојци:
130 гр кукурузног брашна
50 мл уља
200 мл јогурта
соли
1/2 прашка за пециво
Све изједначити и пећи на 200 степени око 35 минута да порумени. Торта јој није равна.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
Не бацајте пире кромпир - за ПЕТ минута направите ново УКУСНО јело (ФОТО)
30. 01. 2023. у 21:00
КИНЕСКИ РЕЦЕПТ ЗА ХЛЕБ НА ПАРИ: Брзе и укусне погачице (ВИДЕО)
30. 01. 2023. у 20:19
УКРАЈИНА ДОБИЈА ЗАБРАНУ 20 ГОДИНА! Трампов предлог: "Ако им се не свиђа, имамо и другу варијанту"
ИАКО ће у Овални кабинет Беле куће ући тек за два и по месеца, већ су почеле анализе може ли Доналд Трамп испунити предизборна обећања и донети мир Украјини и Блиском истоку. Према писању "Вол стрит џорнала", који се позива на изворе блиске Трампу, саветници новоизабраног председника нуде замрзавање рата дуж прве линије, консолидацију окупираних територија за Русију, демилитаризовану зону и заустављање интеграције Кијева у НАТО на 20 година.
08. 11. 2024. у 09:02
ПУТИН ЗАПУШИО УСТА ЗАПАДУ: Његове речи о Олимпијским играма парају уши
ВЛАДИМИР путин говорио је Олимпијским играма које су пре неколико месеци одржане у Паризу
08. 11. 2024. у 18:34
УДАРИО НА ПОЛИЦИЈУ: Како је умро Ромео Савић, Кнелетов друг - у ноћи кад је Александар убијен сумња се да му је оставио поруку у хотелу
"ОТИМАО сам 'робу' и аутомобиле поквареним полицајцима. Волео сам да то радим инспекторима који су и сами криминалци, а нису имали смелости да стану наспрам мене. Можда сам и претеривао, али се кунем да нико поштен од мене није страдао. Увек сам узимао од цинкароша, пијанаца и 'индијанаца', понижавао их и малтретирао! Често сам то чинио због других. После ме је то много коштало."
08. 11. 2024. у 19:44
Коментари (0)