СЛАТКИ СУНЦОКРЕТ: Врхунска погача-пита са кремом и кикирикијем (ФОТО/ВИДЕО)
СЛАДОКУСЦИ, препустите са савршеном укусу
Слатки сунцокрет - Састојци:
тепсија 30-35 цм
1 јаје и 1 жуманце
15 гр свежег квасца
1 кашичица шећера и мало соли
корица лимуна
око 550 гр брашна
200 гр крема од чоколаде
100 гр несланог кикирикија
50 гр маслаца
Слатки сунцокрет - Припрема:
Потопити квасац у млако млеко са кашичицом шећера да запени. У ванглу разбити јаје, додати уље и измешати жицом. Додати брашно, со и замесити мекше тесто глатко. Оставити да порасте, па истрести на сто посут брашном.
Мало га рукама премесити и исећи 4 лоптице. Прву развити оклагијом величине тепсије пречника 30 цм. Премазати је маслацем, па ставити са стране на пек папир.
Сваку тако развити и ређати једну преко друге, а последњу не мазати. Рукама и оклагијом мало развити.
На средину ставити мањи тањир па притиснути и обележити. Ножем исећи на четвртине па на осмине и шеснаестине. Савити сваки исечен део унутра преклопити, па притиснути тањим штапићем о притиснути крај ка средини.
Погачу ставити у тепсију са пек папиром. Средину напунити кремом у који сте убацили крупно сецкан кикирики. Оставити да мало нарасте покривена, па премазати жуманцетом, а онда нараслу погачу-питу пећи на 180 степени Ц око 40 мин.
Покрити 10 мин да се одмори. Сећи и уживати у финој лиснатој погачи уз кафицу чај и дружење.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ПОСНО И ПИКАНТНО: Чили флекице са киселим купусом (ФОТО/ВИДЕО)
16. 02. 2023. у 14:51
ЈЕДНА ОД НАЈЛАКШИХ ТОРТИ: Воћна посластица са бананама (ВИДЕО)
13. 02. 2023. у 18:00
МУСАКА СА ТИКВИЦАМА И ПЉЕСКАВИЦАМА: Гурмански деликатес (ВИДЕО)
14. 02. 2023. у 15:10
ДОМАЋА ПОГАЧА: Једноставно се прави и не садржи маргарин (ВИДЕО)
12. 02. 2023. у 12:00
ИЛОН МАСК ПОДЕЛИО СНИМАК ИСТИНЕ: "НАТО је бомбардовао Београд како би распарчао Србију" (ВИДЕО)
МИЛИЈАРДЕР Илон Маск, власник Тесле, "Спејс Икса", друштвене платформе Икс, поделио је на свом профилу говор у којем Џефри Сакс прича о нелегалном бомбардовању Србије од стране НАТО-а.
12. 11. 2024. у 15:47
"ГЛАВНА ТЕМА ЈЕ ДА ЛИ ЋЕ МОСКВА БИТИ ГАЂАНА" Велико упозорење Вучића: Свет се креће по ивици амбиса!
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обратио се јавности после говора на Самиту КОП29 у Азербејџану.
12. 11. 2024. у 12:33
КО ЈЕ ЈАЧИ - НАТО ИЛИ РУСИЈА? Истраживање открива ко има моћнију војску: "Две стране имају паритет само у једном погледу"
ПИТАЊЕ које занима многе добило одговор.
11. 11. 2024. у 22:35
Коментари (0)