УКУС ДЕТИЊСТВА: Рецепт за посне ванилице са орасима (ВИДЕО)
МОЖЕМО већ данас да их спремимо
Испробајте рецепт за посне ванилице који ће вам вратити укус детињства.
Посне ванилице - састојци:
100 г посног маргарина
250-300 г брашна
100 г млевених ораха
100 г млевеног шећера
1 ванилин шећер
1/2 прашка за пециво
корица лимуна
мало џема
прах шећер за посипање ванилица
Посне ванилице - припрема:
Умутити маргарин са прах шећером (100 г) пенасто. Додати брашно са прашком за пециво (мени је отишло 250 г брашна). Затим додати орахе, корицу лимуна и ванилин шећер.
Замесити тесто да буде глатко.
Развити оклагијом за пола цм и вадити чашицом за ракију мале кругове и ређати у плех који сте обложили пек папиром.
Пећи на 170-180 степени око 15 минута. Ванилице су мало тамније зато што садрже орахе. Сваку ванилицу премажите танко џемом и уваљајте у прах шећер замирисан ванилом. Ређајте у кутију. Ако правите за славу, направите неки дан раније. Што дуже стоје, мекше су и укусније.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
КОЛАЧ БЕЗ БРАШНА: После овог слаткиша кафа више неће бити иста (ФОТО)
18. 02. 2023. у 13:30
ЧОКОЛАДНИ КОЛАЧ СА ЛЕШНИЦИМА: Истински ужитак за сва чула (ФОТО/ВИДЕО)
16. 02. 2023. у 09:05
Овај колач се прави за 7 минута и кошта 70 динара (Фото/Видео)
16. 02. 2023. у 07:05
ЂОКОВИЋ ОТКРИО: Отровали су ме у Аустралији, имао сам висок ниво тешких метала у крви
НАЈБОЉИ српски тенисер Новак Ђоковић открио је да је пре три године када је депортован из Аустралије отрован храном у имиграционом хотелу, где је био смештен.
09. 01. 2025. у 21:40
АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)
РУСИЈА наставља да продире дубље у Украјину и враћа сопствену територију у Курској области, показују најновије мапе са украјинског ратиша које је објавио Институт за проучавање рата (ISW).
09. 01. 2025. у 20:45
ТИТОВ СИН СЕ ТУЖИ СА ХРВАТСКОМ: ОЗНА га натерала да потпише да се одриче наследства
ИМАЊЕ Јосипа Броза Тита у Самобору у Хрватској, удаљено само километар од центра града, некада је била једна од његових приватних резиденција.
12. 01. 2025. у 20:00
Коментари (0)