ФАНТАСТИЧАН РЕЦЕПТ: Штрудла са чварцима и шунком (ФОТО/ВИДЕО)
УКУСАН рецепт који може да буде одличан предлог за доручак или вечеру

Foto: Bakina kuhinja
Штрудла са чварцима и шунком - Састојци:
450-500 гр брашна
100 мл млека
15 гр квасца
1 кашичица шећера
мало соли
1 јаје
1 жуманце за премазивање
100 гр млевених чварака
100 гр шунке
Штрудла са чварцима и шунком - Припрема:
У млеку размрвити квасац, додати шећер, па кад квасац надође, сипати у ванглу, убацити јаје, кисело млеко, брашно додавати и мало соли да тесто буде глатко, не много тврдо.

Foto: Bakina kuhinja
Развити тесто пола цм, па га премазати чварцима и шунком. Увити у штрудлу и ставити у узани плех обложенен пек папиром.

Foto: Bakina kuhinja
Оставити покривену штрудлу 20 мин, па премазати жуманцетом. Рерну угрејати на 200 степени па смањити на 180 и пећи штрудлу око 40-45 минута.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ПРЕДЛОГ ЗА САВРШЕН ДОРУЧАК: Слани пуњени цветићи посути семенкама (ВИДЕО)
04. 03. 2023. у 09:00

СВИ ИХ ВОЛИМО: Укусне ролнице са џемом и орасима (ФОТО/ВИДЕО)
04. 03. 2023. у 15:00

МОНСТРУОЗНО! Овај хоће да влада Србијом! Жене му криве кад их неко силује или пребије!
ВУК Нектаријевић, студент блокадер са Машинског факултета у Београду, који је тобож бициклом ишао у Стразбур, има у најмању руку проблематичне ставове.
20. 04. 2025. у 14:35

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ОТВОРЕН ХРИСТОВ ГРОБ Ево шта су нашли: "Колена су ми клецала, нисам то очекивао - вековима је био затворен" (ВИДЕО)
"АПСОЛУТНО сам задивљен. "
19. 04. 2025. у 08:39
Коментари (0)