УВЕК ЋЕТЕ ИМ СЕ ВРАЋАТИ: Омиљене чоколадане коцке свих домаћица (ФОТО/ВИДЕО)
ФАНТАСТИЧНА посластица идеална за уживање
Чоколадне коцке се припремају брзо и једноставно и због тога су идеално решење уколико вам долазе гости.
Чоколадне коцке - састојци:
За светли део:
2 јаја
100 гр брашна
50 гр шећера
50 мл уља
50 мл млека
1/2 прашка за пециво
За чоколадни део:
2 јаја
50 гр шећера
100 гр брашна
1/2 прашка за пециво
50 мл уља
50 мл млека
1 пуна кашика какаа
50 гр сувог грожђа (потопљено у руму)
За прелив:
сок од 3 наранџе
100 гр чоколаде
300 гр џема од кајсија или по жељи
Чоколадне коцке - припрема:
Прва кора
Умутити јаја са шећером, додати брашно и прашак за пециво, уље, млеко и све добро изједначити. Разлити у подмазан плех 35x25 цм. Пећи на 200 степени Ц око 20-25 мин.
Друга кора
Умутити јаја са шећером, додати брашно са прашком за пециво и какаом просејано. Додати уље, млеко, суво грожђе и све изједначити. Пећи и овај бисквит исто као први.
Први светли бисквит прохлађен пресећи на пола. Ставити једну половину у послужавник, прелити соком, па премазати џемом.
На њега додати тамни део (њега не сећи) ,прелити соком и премазати џемом и ставити други светли део. Добро притиснути рукама. Прелити чоколадом и оставити у фрижидер пар сати.
Уживајте у врхунском укусу!
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ПИКАНТАН КАО КОХ: Најсочнији колач са јабукама, чоколадом и сувим грожђем (ВИДЕО)
08. 03. 2023. у 17:30
ГОДИНАМА ИСПРОБАН И ПРОВЕРЕН РЕЦЕПТ: Данас правимо чајне кексиће са медом (ВИДЕО)
06. 03. 2023. у 21:00
ЂОКОВИЋ ОТКРИО: Отровали су ме у Аустралији, имао сам висок ниво тешких метала у крви
НАЈБОЉИ српски тенисер Новак Ђоковић открио је да је пре три године када је депортован из Аустралије отрован храном у имиграционом хотелу, где је био смештен.
09. 01. 2025. у 21:40
АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)
РУСИЈА наставља да продире дубље у Украјину и враћа сопствену територију у Курској области, показују најновије мапе са украјинског ратиша које је објавио Институт за проучавање рата (ISW).
09. 01. 2025. у 20:45
ТИТОВ СИН СЕ ТУЖИ СА ХРВАТСКОМ: ОЗНА га натерала да потпише да се одриче наследства
ИМАЊЕ Јосипа Броза Тита у Самобору у Хрватској, удаљено само километар од центра града, некада је била једна од његових приватних резиденција.
12. 01. 2025. у 20:00
Коментари (0)