СЛАТКО, АЛИ БЕЗ ШЕЋЕРА: Рецепт за пита посластицу (ФОТО/ВИДЕО)

27. 03. 2023. у 18:00

ИДЕЈА за данас је укусна пита без шећера

СЛАТКО, АЛИ БЕЗ ШЕЋЕРА: Рецепт за пита посластицу (ФОТО/ВИДЕО)

Фото: Јутјуб принтскрин/Jelajelena Petrovic

Испробајте занимлјив рецепт који ће обрадовати све укућане.

Пита без шећера - састојци:

2 велике јабуке
1/2 кр танких кора
цимета
100 гр сувог грожђа
2 јаја
1 кашика гриза
200 мл. јогурта
50 мл.уље
1/2 прашка за пециво

Пита без шећера - припрема:

Очистити и изрендати јабуке. Додати цимет и суво грожђе и изједначити. У чинију сипати  јогурт, додати јаја, па мало измутити жицом. Убацити кашику гриза, прашак за пециво, мало уља и све изједначити. 

Раширити кору, па је премазати уљем. Ставити другу кору преко ње и њу поуљити. На дно ставити 3 пуне кашике јабука, распоредити, савити ивице и чврсто увити у ролницу.

Фото: Приватна архива

 

Плех добро подмазати, па поређати ролнице. Сећи маказама на жељене дужине, па је прелити припремљеним преливом. Пећи на 200 степени Ц око 50 мин.

По жељи засладити ... Споља хрскава унутра тако сочна. Пријатно!

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)

АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)

РУСИЈА наставља да продире дубље у Украјину и враћа сопствену територију у Курској области, показују најновије мапе са украјинског ратиша које је објавио Институт за проучавање рата (ISW).

09. 01. 2025. у 20:45

Коментари (0)

ОВО ОД РОНИЈА ОСАЛИВЕНА НИКО НИЈЕ ОЧЕКИВАО: Тужио снукер федерацију, тражи милионе