ЧАРОБАН КУГЛОФ СА ПИСТАЋИМА: Иако изгледа тешко, а прави се веома лако
КУГЛОФ са пистаћима и чоколадом се припрема сат времена, а неопходно је само набавити модлу за колач.
Уколико немате округлу модлу, сипајте смесу у плех.
Потребно је:
- 130 г чоколаде за кување
- 160 г шећера
- 120 г маргарина или маслаца
- 6 јаја
- 40 г шећера у праху
- 130 г брашна
- 100 г кандираног воћа (брусница, ананас)
- 50 г очишћених пистаћа
- 150 г млечне чоколаде
- кесица прашка за пециво
На пари отопите чоколаду за кување, заједно са маргарином (маслацом) и шећером. Затим скините посуду са шпорета и умутите у њој жуманца и прашак за пециво, да маса буде фина, пенаста. Одвојено умутите беланца у чврст снег и додајте шећер у праху, а затим и брашно.
Лагано, мешајући ручно, сједините обе смесе и додајте кандирано воће. Силиконски калуп премажите маргарином и у њега сипајте припремљену смесу. Пеците у загрејаној рерни на 180 степени око 50 минута.
Колач извадите из калупа тек када се охлади и преко њега прелијте отопљену млечну чоколаду. Ситно исецкане пистаће поспите преко мекане чоколаде и ставите у фрижидер да се мало стегне.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
НАЈБРЖИ И НАЈЈЕФТИНИЈИ ДОРУЧАК: Спремите укусне прженице које сви воле (ВИДЕО)
27. 03. 2023. у 11:00
ТЕСТЕНИНА СА ШУНКОМ И ПАВЛАКОМ: Уз сос од печурака нема грешке (ВИДЕО)
08. 03. 2023. у 15:15
ТАЧНО НА ОВОМ МЕСТУ БИ МОГАО ПОЧЕТИ ТРЕЋИ СВЕТСКИ РАТ: Путин га сматра својом територијом, НАТО трупе већ распоређене
ОВАЈ снегом прекривени гранични мост између две средњовековне тврђаве у делу Естоније где се говори руски, могао би бити место где ће започети трећи светски рат, пише Политико.
26. 12. 2024. у 08:55
ПОЈАВИЛА СЕ ШОК ТВРДЊА: "Руси су оборили авион у Казахстану, погледајте трагове експлозије на репу летелице"
АВИОН Азербејџан ерлајнса, који се 25. децембра срушио на путу за Русију, можда је оборен руском ракетом земља-ваздух, према извештајима руских медија који нису наклоњени Кремљу и руском председнику Владимиру Путину.
26. 12. 2024. у 07:44
А ПОСЛЕДИЦЕ? Кина гради највећу хидроелектрану на свету - иселиће милионе људи, "кешираће" невероватне 35 милијарде долара
ПРОИЗВОДИЋЕ троструко више од 88.2 милијарде kWh, колики је пројектовани капацитет тренутно највеће хидроелектране на свету - "Три кланца" у централној Кини.
26. 12. 2024. у 14:37
Коментари (0)