ЧАРОБАН КУГЛОФ СА ПИСТАЋИМА: Иако изгледа тешко, а прави се веома лако
КУГЛОФ са пистаћима и чоколадом се припрема сат времена, а неопходно је само набавити модлу за колач.
Уколико немате округлу модлу, сипајте смесу у плех.
Потребно је:
- 130 г чоколаде за кување
- 160 г шећера
- 120 г маргарина или маслаца
- 6 јаја
- 40 г шећера у праху
- 130 г брашна
- 100 г кандираног воћа (брусница, ананас)
- 50 г очишћених пистаћа
- 150 г млечне чоколаде
- кесица прашка за пециво
На пари отопите чоколаду за кување, заједно са маргарином (маслацом) и шећером. Затим скините посуду са шпорета и умутите у њој жуманца и прашак за пециво, да маса буде фина, пенаста. Одвојено умутите беланца у чврст снег и додајте шећер у праху, а затим и брашно.
Лагано, мешајући ручно, сједините обе смесе и додајте кандирано воће. Силиконски калуп премажите маргарином и у њега сипајте припремљену смесу. Пеците у загрејаној рерни на 180 степени око 50 минута.
Колач извадите из калупа тек када се охлади и преко њега прелијте отопљену млечну чоколаду. Ситно исецкане пистаће поспите преко мекане чоколаде и ставите у фрижидер да се мало стегне.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
НАЈБРЖИ И НАЈЈЕФТИНИЈИ ДОРУЧАК: Спремите укусне прженице које сви воле (ВИДЕО)
27. 03. 2023. у 11:00
ТЕСТЕНИНА СА ШУНКОМ И ПАВЛАКОМ: Уз сос од печурака нема грешке (ВИДЕО)
08. 03. 2023. у 15:15
УКРАЈИНА ДОБИЈА ЗАБРАНУ 20 ГОДИНА! Трампов предлог: "Ако им се не свиђа, имамо и другу варијанту"
ИАКО ће у Овални кабинет Беле куће ући тек за два и по месеца, већ су почеле анализе може ли Доналд Трамп испунити предизборна обећања и донети мир Украјини и Блиском истоку. Према писању "Вол стрит џорнала", који се позива на изворе блиске Трампу, саветници новоизабраног председника нуде замрзавање рата дуж прве линије, консолидацију окупираних територија за Русију, демилитаризовану зону и заустављање интеграције Кијева у НАТО на 20 година.
08. 11. 2024. у 09:02
ПУТИН ЗАПУШИО УСТА ЗАПАДУ: Његове речи о Олимпијским играма парају уши
ВЛАДИМИР путин говорио је Олимпијским играма које су пре неколико месеци одржане у Паризу
08. 11. 2024. у 18:34
УДАРИО НА ПОЛИЦИЈУ: Како је умро Ромео Савић, Кнелетов друг - у ноћи кад је Александар убијен сумња се да му је оставио поруку у хотелу
"ОТИМАО сам 'робу' и аутомобиле поквареним полицајцима. Волео сам да то радим инспекторима који су и сами криминалци, а нису имали смелости да стану наспрам мене. Можда сам и претеривао, али се кунем да нико поштен од мене није страдао. Увек сам узимао од цинкароша, пијанаца и 'индијанаца', понижавао их и малтретирао! Често сам то чинио због других. После ме је то много коштало."
08. 11. 2024. у 19:44
Коментари (0)