ХРСКАВИ МЕДЕНИ КОЛАЧИЋИ СА ПАХУЉИЦАМА: Брзо се праве, а одлично иду уз кафицу и дружење (ВИДЕО)

05. 04. 2023. у 08:15

ЗАПОЧНИТЕ радну недељу уз ове феноменалне колачиће и уз дружење са својим најбољим пријатељима

ХРСКАВИ МЕДЕНИ КОЛАЧИЋИ СА ПАХУЉИЦАМА: Брзо се праве, а одлично иду уз кафицу и дружење (ВИДЕО)

Фото: Приватна архива

Испробајте рецепт чији ће вас укус одушевити.

Медени колачићи - састојци:

150 гр овсених пахуљица, може и мешавина
3 кашике меда
50 г маслаца
100 г чоколаде сецкане
50 г брашна 
1/2 прашка за пециво
1 јаје
5-6 кашика млека

Медени колачићи - припрема:

У чинију измерити пахуљице, додати брашно са прашком за пециво, растопљен маслац, млеко, јаје, мед и на коцке ситно сечену чоколаду.

Све изједначити добро. Кашиком за сладолед или обичном кашиком вадити куглице и ређати у плех који сте обложили пек-папиром. 

Фото: Приватна архива

 

Мало одмакнути јер се приликом печења доста рашире. Пећи на 200 степени око 10-15 минута, не дуже. Чим се охладе извадити из плеха.

Уживајте у фантастичном укусу ових дивни, хрскавих, слатких колачића.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)

АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)

РУСИЈА наставља да продире дубље у Украјину и враћа сопствену територију у Курској области, показују најновије мапе са украјинског ратиша које је објавио Институт за проучавање рата (ISW).

09. 01. 2025. у 20:45

Коментари (0)

АЕРОДРОМИ БУДУЋНОСТИ: Како одрживе праксе обликују ваздухопловство